DOBRA DELA U NIZU: Stefan Stanković iz Surdulice okupio armiju volontera i pomaže kome zatreba

J. STOJKOVIĆ

29. 11. 2021. u 13:16

HUMANOST Stefana Stankovića (24) iz Surdulice nema granice, pa je već "nanizao" uspešne organizacije 16 volonterskih akcija prikupljanja novca za lečenje bolesne dece, tokom kojih je prikupljeno čak pola miliona evra.

ДОБРА ДЕЛА У НИЗУ: Стефан Станковић из Сурдулице окупио армију волонтера и помаже коме затреба

Foto: J.S.

Neumorni pokretač lavine dobrih dela organizuje po 100 mladih volontera koji na terenu rade i po 16 sati...

- Još smo svi pod utiskom naše poslednje velike akcije, tokom koje smo prikupljali novac za lečenje dvogodišnje devojčice iz našeg kraja koja ima tumor. Mala Taša je otputovala u Tursku i verujemo u njeno ozdravljenje, a mi smo 64 dana neprekidno bili na terenu, zakucali na sva vrata u Surdulici i molili za pomoć - kaže Stefan, i sam otac jednoipogodišnje Sofije, dok očekuje da na svet dođe i njegovo drugo dete.

Ne zaboravlja da napomene kako u svim ovim aktivnostima ima podršku supruge, prijatelja, kolega iz Turističke organizacije Surdulice u kojoj je zaposlen, ali i svih sugrađana. A upravo su se Surduličani - koje najčešće "diže na noge" kada nekome treba pomoći - uverili da ovaj mladi čovek ne zna za prepreke kada je u pitanju humanost.

- Sve je poprimilo ozbiljnije razmere tokom poplava 2012, kada je grupa mladih iz našeg mesta odlučila da se pokrene i pomogne ugroženom stanovništvu. I, od tada su se akcije samo nizale, s tim što se nismo opredelili samo za prikupljanje novca, već smo bolesnu decu prijavljivali fondaciji "Budi human", vozili roditelje u Beograd da posete obolele mališane, organizovali humanitarne koncerte i pozorišne predstave... - s ponosom nabraja Stanković, prezadovoljan što broj volontera koji mu se stavljaju na raspolaganje svakodnevno raste.

Foto: J.S.

Kaže i da, posebno u organizacionom smislu, veliku pomoć imaju i od Opštinske organizacije Crvenog krsta, lokalne samouprave, surduličkih institucija i pojedinaca. Gotovo da nema prodavnice, zanatske radnje, pekare ili taksiste koji se u nekom trenutku nisu pridružili akciji, poneseni entuzijazmom i energijom prvenstveno Stefana Stankovića, a onda i ljudi koje okuplja oko humanih ideja.

 

VERNA IVANA I ISKUSNI BUCA

OD samog početka humanitarnog rada Stefan oko sebe ima verne saradnike sa kojima deli i radost, ali i umor. Njegova koleginica Ivana Nikolić ga prati u stopu i zajedno su na terenu proveli sate i sate... A da je ova plemenita priča odličan spoj mladosti i iskustva svedoči i pomoć novinara Dragana Miloševića Buce, koji takođe učestvuje u humanitarnim akcijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!