GLAVNA TEMA KOBNA TUČA MIGRANATA: U Kikindi zasedao gradski Savet za bezbednost

R. Š.

28. 11. 2021. u 20:13

Tuča migranata, koja se u centru Kikinde dogodila u subotu kasno popodne, posle koje je jedan od njih preminuo od posledica ranjavanja nožem, bila je povod za sednicu Saveta za bezbednost grada, koja je održana danas popodne.

ГЛАВНА ТЕМА КОБНА ТУЧА МИГРАНАТА: У Кикинди заседао градски Савет за безбедност

Foto: R. Šegrt

Gradonačelnik Nikola Lukač saopštio je da od Policijske  uprave traži veće prisustvo patrola na najmanje pet mesta u gradu, na kojima se najčešče okupljaju migranti, a to su su lokacije velikih supermarketa, autobuska stanica, taksi stajališta is lična mesta. Ovo nije prvi sukob migranata u centru grada, ali je obaj imao najtragičnije posledice. Građani su zabrinuti, jer su se stranci izboli noževima, a u centru grada svakodnevno mogu da se sretnu grupe u kojima je više mladića.

- Razumem zabrinutost građana, pa sam sazvao hitnu sednicu Saveta za bezbednost. Od policije zahtevam veće prisustvo na mestima na kojima se migranti najčešće pojavlju. Mislimo da ima najmanje pet takvih lokacija. Naš grad je na tranzitnom putu migrantima. Oni mogu slobodno da se kreću, jer imaju uredne dokumente. Razgovaraćemo sa Komesarijatom za izbeglice i Tranzitno-migrantskim centrom da se samo u određenim periodima migranatima omogući organizovan prevez od Prihvatnog centra do grada, kako bi oni obavili svoje potrebe. Predložićemo da policija maksimalno kontroliše njihovo kretanje. Oni su i do sada, kao i ovaj put, imali svoje interne, međusobne nesuglasice i verujem da će policija preduzeti sve mere da se građani osećaju bezbedno – saopštio je Lukač.

Gradonačelnik Lukač je pohvalio dosadašnji rad policije u rasvetljavanju sukoba migranata i drugih incidenata kojih je bilo u proteklom periodu. On kaže da je zamolio i predstavnike svih pokrajinskih i republičkih organa da maksimalno povećaju svoju pažnju prema migrantima.

U Prihvatnom centru kod Kikinde, koji je tranzitnog karaktera, trebalo bi da bude od 250 do 300 osoba, ali je već duže vreme tamo znantno veći broj ljudi.

- Tamo bude i do 1.000 osoba, jer Policijska uprava pokriva i područje Horgoša. Migranti se često sa granice vraćaju u centar, a odavde se dislociraju u druge centre- naveo je Lukač.

Jučerašnja tuča migranata izbila je u centru grada, ispred kladionice. Potuklo se više njih, a sedmorica su povređena. Jedan je izboden nožem u predelu gornjeg dela grudnog koša i ramena i preminuo je od posledica ranjavanja. Još jednom je ukazana pomoć u bolnici, pa je pušten kući. Petorica muškaraca zadobila su lakše povrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!