DAMJAN IMA TUMOR MOZGA, HITNO MU JE POTREBNA POMOĆ: Deca iz Trstenika se organizovala, evo kako možete da doprinesete

S.BABOVIĆ

25. 11. 2021. u 20:12

DAMJAN Pavlović (12), đak iz Trstenika oboleo je od tumora mozga i nedavno je operisan u Beogradu.

ДАМЈАН ИМА ТУМОР МОЗГА, ХИТНО МУ ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ: Деца из Трстеника се организовала, ево како можете да допринесете

Foto: Arhiv škole

Porodici je hitno potrebna pomoć oko daljeg lečenja. Damjanovi drugovi, učenici Osnovne škole „Miodrag Čajetinac-Čajka“ prodaju razne dekorativne predmete koje su sami izradili, sa željom da sakupe novac za medicinske troškove.

Foto: Arhiv škole

 

Apel da se prikupi novac stižu iz Kulturno-umetničkog društva „Prva petoletka“ i Udruženja „Autogram“, gde navode da su troškovi lečenja veliki za porodicu i roditelje koji su nezaposleni. Kažu da se Damjan sve lošije osećao i nakon operacije glave i analiza, koje su pokazivale da je sa zdravljem sve u redu, kao i da je nedavno dijagnostifikovan tumor na mozgu.

- Damjan je operisan u Kliničkom centru u Beogradu gde čeka dalju terapiju - stoji u apelu humanitaraca.

Foto: Arhiv škole

 

- Nastavak lečenja zavisi od postoperativnog toka. Dači i njegovim roditeljima predstoji teška borba sa ovom opakom bolešću. Troškovi lečenja su veoma veliki za porodicu i roditelje koji su nezaposleni, kao i želja da se izleči i ponovo nastavi da živi normalnim životom, da ide u školu, nastupa sa svojim folklorom, igra fudbal, da se zaljubi, zakasni kući iz grada... uživa u nestašlucima i lepotama koje život nosi.

Ukrasi od dekupaža prodaju se u holu trsteničke škole. Deca su neumorna u humanosti. Damjanov brat, Aleksa, dirnut je ideom drugara i poručuje da će se sigurno naći i nekom drugom detetu ako zatreba.

Foto: Arhiv škole

 

- Cena eksponata nam se kreće od 10 do 150 dinara, dežuramo ovde i nadamo se da ćemo do kraja godine da skupimo dovoljno para za našeg druga - kaže Vasilije Dobrić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati