IZVANREDNA UVEŽBANOST VATROGASACA: Vežba „SISTEM 2021“ održana i u Jablaničkom okrugu

Игор Митић
Igor Mitić

05. 11. 2021. u 13:33

PROVERA spremnosti, sposobnosti, uvežbanosti i opremljenosti sistema za reagovanje u vanrednim situacijama i vanrednim događajima „SISTEM 2021“ održana je i na području Jablaničkog okruga i to u Leskovcu, Vlasotincu i Medveđi, odnosno na flotaciji Rudnika „Lece“ u Gazdaru.

ИЗВАНРЕДНА УВЕЖБАНОСТ ВАТРОГАСАЦА: Вежба „СИСТЕМ 2021“ одржана и у Јабланичком округу

I.Mitić

U Leskovcu se reagovalo zbog požara u popularnoj „Osmospratnici“ u kojoj je sedište većine odeljenja Gradske uprave. Pripadnici Sektora za vanredne situacije su, pored ostalog, demonstrirali spremnost za gašenje požara na velikim visinama novim vozilom koje je relativno kratko vreme u sastavu ove jedinice.

Gašenje vatre, posle izbijanja požara koji je zahvatio više kancelarija, izvedeno je u najkraćem mogućem roku, a Ivica Ranđelović, načelnik Sektora za vanredne situacije u Leskovcu, kaže da je zadatak bio i da se evakuišu osobe koje nisu uspele da izađu iz objekta u kojem ima mnogo dima.

Vatrogasci su pokazali izvanrednu obučenost i spremnost da brzo reaguju i da otklone sve posledice ovakvog požara, uključujući i njegovo lokalizovanje, gašenje, evakuaciju zaposlenih i građana i pružanje pomoći povređenima.

U vežbi su učestvovali i pripadnici specijalizovane jedinice civilne zaštite, Hitne pomoći, Crvenog krsta i zaposleni u javno-komunalnim preduzećima i lokalnoj samoupravi. Provera uvežbanosti vatrogasaca održana je i na trgu u centru Vlasotinca.

Pretpostavljena situacija je podrazumevala udes putničkog vozila i cisterne koja je prevozila zapaljivu materiju na magistralnom putu koji prolazi kroz centar Vlasotinca. U toj situaciji bilo je desetak teže i lakše povređenih osoba, a trebalo je evakuisati i zaposlene u zgradi Skupštine opštine.

Proveravane su i sirene za uzbunjivanje odnosno prestanak opasnosti, a vežbi je prisustvovao i veći broj građana koji su sa pažnjom pratili uvežbanost pripadnika sistema za reagovanje u vanrednim situacijama i događajima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju