NOVE GRAFIKE U BELOCRKVANSKOM MUZEJU: Likovna zbirka bogatija za 60 radova Slobodana Čolića

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

30. 10. 2021. u 11:05

LIKOVNA zbirka Narodnog muzeja u Beloj Crkvi bogatija je za 60 grafika zavičajnog umetnika Slobodana Čolića, rođenog Belocrkvanina.

НОВЕ ГРАФИКЕ У БЕЛОЦРКВАНСКОМ МУЗЕЈУ: Ликовна збирка богатија за 60 радова Слободана Чолића

Narodni muzej Bela Crkva

Radovi su nastali u okviru grafičkog ateljea, koji je 2019. godine formiran u toj najstarijoj muzejskoj ustanovi u Vojvodini upravo zahvaljujući Čoliću. On je obezbedio grafičku presu i sav neophodni materijal.

-Grafički atelje je baziran na konceptu interakcije umetnika profesionalaca i muzeja. Mi im obezbeđujemo prostor za njihovo kreativno izražavanje, a oni, razmenom mišljenja i iskustvenih podataka, nalaze svoju inspiraciju. Na taj način i muzej obogaćuje i svoju likovnu zbirku, što je važno za generacije koje dolaze – objašnjava Igor Vokoun, direktor belockrvanskog muzeja.

Zbirku od 60 grafičkih otisaka Čolić je uradio tokom četiri meseca intenzivnog rada i sve ih je poklonio muzeju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)