"KLANJAMO SE SENIMA ZNANIH I NEZNANIH JUNAKA": Vučević čestitao 77 godina od oslobođenja Novog Sada

Lj. P.

23. 10. 2021. u 11:33

POVODOM obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević položio je vence na Spomen groblje i na Spomenik Novosadskom partizanskom odredu, u znak sećanja na pale borce Narodnooslobodilačkog rata od 1941. do 1945. godine.

КЛАЊАМО СЕ СЕНИМА ЗНАНИХ И НЕЗНАНИХ ЈУНАКА: Вучевић честитао 77 година од ослобођења Новог Сада

FOTO: Printskin/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Vence su tom prilikom položili i zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić, kao i predstavnici Gradskog odbora Saveza udruženja boraca NOR-a, predstavnici Vojske Srbije i Organizacije rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada.

- Klanjamo se senima svih znanih i neznanih junaka u nadi da smo dostojni potomci njihovih velikih dela – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. -  Nikada ništa neće moći da umanji snagu dana sećanja na sve oslobodioce i junake koji su izvojevali slobodu za sve nas i koji su nam osvetlili budućnost. Novi Sad je grad heroj i kao takav mora da živi i razvija se.

Čestitajući građanima Novog Sada 77 godina od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu, Vučević je rekao da je ovo jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Novog Sada, dan koji donosi svetlost, koji je pre mnogo godina dao nadu za budućnost, dan koji je stvorio, nama potomcima onih koji su doneli oslobođenje, šansu da Novi Sad razvijamo kao univerzitetski, privredni i politički centar. 

- Da nije bilo te borbe, borbe protiv najvećeg zla koje pamti čovečanstvo, a to je fašizam, odnosno nacizam, ne bismo ni mi danas mogli da živimo ovakvim životom, kakav živimo u našoj državi i gradu- rekao je gradonačelnik Novog Sada.

U ime gradske organizacije SUBNOR-a obratio se Milovan Vujić koji je istakao da je današnji dan vrlo značajan, jer građane Vojvodine i Novog Sada podseća na slobodu koja je plaćena ogromnom cenom, a to su bili životi junaka.

- Želimo da se nikada više takav zločin ne ponovi prema nedužnom narodu. Istorija ne treba da se prekraja, već da učimo iz nje i da težimo da očuvamo mir, slobodu i tekovine narodnooslobodilačke borbe – rekao je Milovan Vujić.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - OVDE JE BIO I ATILA BIČ BOŽJI: Za tvrđavu Ram kroz istoriju su se mnogi otimali

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)