DRŽAVA GRADI HLADNJAČU: Ministar Branislav Nedimović u Leskovac doneo dobre vesti

I.M.

22. 10. 2021. u 00:30

– DOŠAO sam u Leskovac sa gotovim rešenjem koje ću predstaviti proizvođačima paradajza, a nakon našeg razgovara u vreme kada je bilo problema sa cenom ovog povrća u julu ove godine. Gradićemo hladnjaču za skladištenje viškova proizvoda, a objekat ćemo, na određeno vreme, ustupiti na upravljanje ovdašnjim povrtarima – kazao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tokom nenajavljene posete gradu na Veternici.

ДРЖАВА ГРАДИ ХЛАДЊАЧУ: Министар Бранислав Недимовић у Лесковац донео добре вести

Foto: I. Mitić

Budući skladišni kapaciteti nalaziće se u „Zelenoj zoni“. Biće u vlasništvu države, dok će poljoprivredni proizvođači moći da ih koriste kako bi viškovi proizvoda sačekali adekvatnu cenu i tek tada „izašli“ na tržište. Vlada Srbije finansiraće deo ovog projekta i tako dati doprinos sigurnom plasmanu povrća.

Osim sa ovdašnjim povrtarima, ministar Nedimović razgovaraće i sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem o postizanju trojnog dogovora grada na Veternici i opština Vlasotince i Lebane, odnosno o uspostavljanju međuopštinske saradnje.

On je rekao da je JP „Srbijavode“ odobrilo 18 miliona dinara namenjenih obnovi i izgradnji infrastrukture važne za meštane Svirca i Turekovca, a da će ovaj projekat biti delom finansiran i sredstvima iz leskovačkog budžeta. Radi se o vodosnabdevanju Svirca i Turekovca i izgradnji, odnosno obnovi oštećenih propusta u vreme poplava.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024