DOBILI SAVREMENI INFORMATIČKI KABINET: „Zajednici zajedno“ doniralo sredstva OŠ „Sveti Sava“

B. G.

20. 10. 2021. u 13:25

KARAVAN „Zajednici zajedno“ posetio je osnovnu školu „Sveti Sava“ u Žitištu, kojoj je kompanija NIS u okviru istoimenog programa donirala sredstva u iznosu od 1,2 miliona dinara za opremanje informatičkog kabineta, za koji su nabavljena 23 desktop računara sa pratećom opremom.

ДОБИЛИ САВРЕМЕНИ ИНФОРМАТИЧКИ КАБИНЕТ: „Заједници заједно“ донирало средства ОШ „Свети Сава“

Foto: Depositphotos

- Veoma nam je bitna saradnja sa lokalnim samoupravama, a posebno sa opštinom Žitište, sa kojom imamo odličnu saradnju i u poslednjih desetak godina realizovali smo 63 projekta - rekao je Nenad Stevanović, rukovodilac pogona Srednji Banat, uz napomenu da je u planu rešavanje ekoloških pitanja i zaštita životne sredine u žitnici Banata.

Osnovnu školu „Sveti Sava” pohađa 445 učenika, koji nastavu prate na srpskom i rumunskom jeziku, a pored matičnog objekta u Žitištu, nastava se održava i u izdvojenim odeljenjima u Ravnom Topolcu, Banatskom Dvoru i Torku.

- Osim matične zgrade u Žitištu, sredstva su prethodnih godina kroz ovaj projekat dobila naša isturena odeljenja u selima Banatski Dvor, Ravni Topolac i Torak, tako da danas imamo uslove da se proces nastave odvija na savremen način, uz elektronske udžbenike i elektronski dnevnik - istakla je uz zahvalnost NIS-u Snežana Majkić, direktorka Osnovne škole „Sveti Sava”.

ČETIRI MILIONA DINARA ZA DVE ŠKOLE

U narednom periodu u opštini Žitište biće uloženo četiri miliona dinara kroz dva projekta, u kojima će se pomoći osnovnim školama „Miloš Crnjanski”, za javnu, tj. led rasvetu, što će doprineti energetskoj efikasnosti i školi „Desanka Maksimović”, za uređenje fasade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri