PRIZNANJE ZA KOLEKTIVNU IGRU U PREDSTAVI ŽIVOT GETO TINEJDŽERA: Na festivalu FEDRAS uručeno priznanje amaterskom pozorištu “Janićije Popović”

D.Z.

19. 10. 2021. u 15:32

ODLUKOM žirija publike amaterskom pozorištu „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ u ponedeljak uveče je na festivalu FEDRAS-u uručeno priznanje za kolektivnu igru u predstavi „Život geto tinejdžera“.

ПРИЗНАЊЕ ЗА КОЛЕКТИВНУ ИГРУ У ПРЕДСТАВИ ЖИВОТ ГЕТО ТИНЕЈЏЕРА: На фестивалу ФЕДРАС уручено признање аматерском позоришту “Јанићије Поповић”

Foto:Printscreen/Facebook

Naime, kako su saopštili iz gračaničkog Doma kulture mladi glumci su na sceni Kulturnog centra u Malom Crniću izveli predstavu „Život geto tinejdžera“ a prema mišljenju publike, žirija i drugih učesnika ostavili  su snažan utisak.

Predsednik žirija Cisana Murusidze je ocenila da su se mladi amateri iz Gračanice kao najmlađi učesnici festivala uhvatili u koštac sa veoma teškim tekstom čiji su glavni junaci mladi ljudi sa Kosova i Metohije koji su u ratu 1999. godine izgubili sve.

-Oni žive bez stalnog posla, u uništenim porodicama u jednom logoru koji se zove Kosovo i Metohija i pokušavaju da srede svoj život. Iako po godinama mladi ova deca su uverljivo i ubedljivo dočarali svu tragediju života na Kosovu i Metohiji nakon rata 1999. godine - istakla je Cisana Murusidze.

Izuzetne lepe utiske,kako navode iz gračaničkog Doma kulture iskazala je i članica žirija, Zlata Numanagić i dodala da su amateri iz Gračanice sa ovim složenim dramskim tekstom ostavili snažan utisak da je svaki od mladih glumaca uložio veliki trud da prenese gledaocima na pozornici život na Kosovu i Metohiji nakon rata 1999. godine.

Ona je posebno izdvojila glumcu Anđelu Dimitrijević koja u predstavi tumači lik Tare, devojke kojoj se raspada porodica i koja pokušava da porodicu održi na okupu.

Drugi član žirija dramski umetnik Rade Marjanović je naglasio da glumaci amateri iz Gračanice poseduju ogroman glumački potencijal i preporučio im je da nastave da se bave dramskim stvaralaštvom.Nastupom dece glumaca iz Gračanice bio je zadovoljan i reditelj predstave Mihailo Laptošević koji je istakao zadovoljstvo kako su se deca iz gračanice snašla u potpuno novim uslovima na mnogo manjem prostoru sa mnogo manje mogućnosti koje nudi scena u Malom Crniću.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

TELENCE JOŠ NEMA IME, DAJTE MU GA: "Novosti" u poseti domaćinima u zaseoku Trešnja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)