PRVA NAGRADA BRANKINOM "ZBEGU": Poznati ovogodišnji dobitnici konkursa "Vukašin Conić"

I.M.

19. 10. 2021. u 12:58

BRANKA Trifunović iz Subotice prvonagrađeni je autor na 12. Konkursu za kratku priču „Vukašin Conić“. Drugu nagradu dobio je Ivo O. Andrić iz Srebrenice, za priču „Na livadi Vivaldi“, dok je treću nagradu žiri dodelio priči „Tango se najlepše pleše sa omčom oko vrata“, čiji je autor Danijela Božičković Radulović iz Petrovca na Mlavi.

ПРВА НАГРАДА БРАНКИНОМ ЗБЕГУ: Познати овогодишњи добитници конкурса Вукашин Цонић

Foto: I. M.

Na ovogodišnji konkurs, koji organizuje porodica Vukašina Conića, u saradnji sa Leskovačkim kulturnim centrom, stiglo je 213 priča 120 autora. Odluku o nagradama žiri, koji su činili: mr Biljana Mičić, Ana Jović i Predrag Stanković, doneo je jednoglasno.

Zbog epidemijske situacije u zemlji organizatori su odlučili da se umesto tradicionalne dodele nagrada novčani iznos uplati na račune dobitnika, a da se diplome pošalju poštom, dok će nagrađene priče biti predstavljene na Fejsbuku, posredstvom stranice Književnog konkursa „Vukašin Conić“.

Žiri je u svoje i u ime organizatora svim autorima uputio zahvalnost na učešću, a nagrađenima čestitke na priznanjima koja nose ime znamenitog Leskovčanina – Vukašina Conića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)