EPIDEMIJA U LESKOVCU: Još četiri smrtna ishoda

Игор Митић
Igor Mitić

18. 10. 2021. u 14:20

U KOVID bolnici u Leskovcu još četiri osobe preminule su od posledica infekcije virusom korona, a na lečenju su 223 pacijenta, što je rekordan broj od početka pandemije.

ЕПИДЕМИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Још четири смртна исхода

Leskovac / Foto I. Mitić

Borbu sa koronom izgubile su tri nevakcinisane i jedna vakcinisana osoba. Najmlađa među njima ima 74 godine, a najstarija 92 godine. Umrla su dva pacijenta iz Leskovca, jedna iz Vučja, a jedna iz Crne Trave.

U pomenutom periodu primljeno je 18, a otpušteno 11 osoba, dok su dva pacijenta, sa najtežom kliničkom slikom, upućena u kruševačku Kovid bolnicu.

U Leskovcu je na terapiji kiseonikom 160 ljudi. U odnosu na ukupan broj hospitalizovanih 152 osobe su iz Leskovca, 31 iz Vlasotinca, 15 iz Lebana, devet iz Bojnika, osam iz Medveđe, tri iz Crne Trave, dve iz Niša i po jedna iz Beograda, Novog Sada i Šida.

U poslednjem talasu, kome se ni ne naslućuje kraj, korona je u Jablaničkom okrugu „odnela“ oko stotinu ljudi, ne računajući one koji su upućivani na dalje lečenje u Niš i Kruševac, što je daleko više u odnosu na ranije epidemijske talase.

Samo u subotu od posledica zaraze opakim virusom u leskovačkoj Kovid bolnici umrlo je šest osoba, od kojih su četiri bile nevakcinisane, a dve su primile vakcinu. Preminula su po dva pacijenta iz Leskovca i Lebana i po jedan iz Vlasotinca i Bojnika. Radi se o osobama starosti od 74 do 87 godina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!