„FALI“ SAMO DATUM OTVARANJA: Sve spremno za puštanje u saobraćaj mosta „Bratoljub“ na Drini između LJubovije i Bratunca

V. Mitrić

12. 10. 2021. u 21:14 >> 21:14

SVE je i na levoj obali Drine, konačno, spremno za otvaranje mosta „Bratoljub“ na Drini, između Ljubovije i Bratunca(RS, BiH), koji je država Srbija izgradila još 2017 godine uradila država Srbija.

„ФАЛИ“ САМО ДАТУМ ОТВАРАЊА: Све спремно за пуштање у саобраћај моста „Братољуб“ на Дрини између Љубовије и Братунца

Foto V. Mitrić

Za velelepnu građevinu dugačku 227 metara i široku 14 metara, koja stoji na osam stubova, među kojima su četiri na živoj reci, Srbija je izdvojila 13 miliona evra.

Ekipa Novosti se, na licu mesta, na levoj obali reke, kod Bratunca, uverila da saobraćaj preko mosta može da krene skoro odmah. Ali, očekuje se „zeleno svetlo“ vlasti Srbije i BiH, da se usaglase svi detalji i pojedinosti. Bilo je najava iz lokalne vlasti u Bratuncu da bi saobraćaj mogao da bude uspostavljen još 1. avgusta, što se nije dogodilo. Srđan Rankić, načelnik Bratunca, kaže da ne zna kada će most biti otvoren, ali da smatra da je sve urađeno što treba da su to potvrdili iz nadležni iz zajedničkih organa BiH, koji su, posle razgledanja svega što je urađeno, otišli na razgovor sa kolegama u Beogradu.

Ni Milan Jovanović, predsednik opštine Ljubovija, ne zna kada će saobraćaj biti otvoren, ali se nada da će to biti vrlo brzo i raduje se tome kao i svi ljudi na dve obale reke.

Završeni su davno svi pristupni putevi od Bratunca ka mostu, izgrađena su i opremljena sva zdanja za granične vlasti od policije, carine do raznih inspekcija... Svi pregledi će se, kako je dogovoreno, odvijati na levoj obali Drini, čije vlasti finansiraju taj deo posla. Na zdanjima prelaza uključena je već i elektronska signalizacija. Biće ovo moderan graniči prelaz, a most će imati, pored pešačke, i biciklističku stazu, koje su izgradile vlasti Srbije.

-Jedva čekam otvaranje mosta, građevine na ovom delu Drine o kojoj sam maštao još kao dečak - kaže ekonomista iz Bratunca Rodoljub Đukanović. -Blago nama što imamo ovakvu maticu, a Bogu hvala i vlasti, sa leve obale Drine, ispunile su obećanje. Ništa bez mostova o kojima je divno pisao naš nobelovac Ivo Andrić. Biće ovo bratoljub u pravom smislu reči. Ovo je nova faza za životz i rad svih nas na obe obale reke.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!