PREDSTAVA O TESLI NA GLAVNOM TRGU: U Novom Sadu neće biti uobičajenog muzičkog dočeka Nove godine

J. S.

11. 10. 2021. u 11:23

PREDSTAVA "Tesla izumetnik", prema romanu književnika Vladimira Pištala "Tesla, portret među maskama", u adaptaciji i režiji Nebojše Bradića, biće premijerno izvedena 31. decembra na centralnom trgu u Novom Sadu, a umesto uobičajenog muzičkog dočeka Nove godine.

ПРЕДСТАВА О ТЕСЛИ НА ГЛАВНОМ ТРГУ: У Новом Саду неће бити уобичајеног музичког дочека Нове године

Foto: Privatna arhiva/Ivan Kršev

Biće to prvi u nizu velikih pozorišnih projekata koje će Srpsko narodno pozorište realizovati sa Fondacijom "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" u narednoj godini proslavljanja te prestižne titule.

- To će biti spektakl posvećen Tesli, izuzetnom naučniku, ali i svetskom čoveku koji je bio primer svog vremena i koji je i dan-danas u mnogo čemu neprevaziđen – najavljuje dr Zoran Đerić, upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
Predstavu će pratiti i dodatni programi na Petrovaradinskoj tvrđavi, organizovani u čast našeg čuvenog naučnika. Uz pomoć Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" SNP će na scenu postaviti i druge značajne naslove, čije izvođenje, takođe, nije ograničeno na pozorišnu salu.
- Odmah posle Tesle čeka nas nov projekat. Reč je o premijeri opere našeg autora Stevana Divjakovića "Vladimir i Kosara”, koja će biti premijerno izvedena 1. februara, na Dan grada, na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta - najavio je Đerić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a