POČELA „NEDELJA KNJIGE“ U NOVOM SADU: Čitaocima u autobusu novo štivo na poklon

S. BAJIĆ

28. 09. 2021. u 15:47

„NEDELjA knjige“, u okviru koje će 30. septembra i 1. oktobra biti održana sedma po redu Regionalna književna konferencija „Book Talk”, počela je tradicionalnom akcijom deljenja knjiga u autobusima Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“.

ПОЧЕЛА „НЕДЕЉА КЊИГЕ“ У НОВОМ САДУ: Читаоцима у аутобусу ново штиво на поклон

Foto: CMC

Volonteri organizatora manifestacije, kompanije „Kolor medija komjunikejšns“, uz podršku  vozača autobusa, konkretno doprinose promociji kulture čitanja u gradu tako što ljubiteljima pisane reči, koje zateknu sa štivom u rukama tokom vožnje ili na autobuskom stajalištu, poklone novu knjigu.

- Ove godine pripremili smo više od 300 naslova za čitaoce u autobusima - kaže Maja Mišković, koordinatorka akcije i potvrđuje da je za prethodnih sedam godina, tokom „Nedelje knjige“, više od 2.000 novih knjiga prešlo u ruke čitalaca. -Cilj je da promovišemo kulturu čitanja i knjige kao sredstva komunikacije među ljudima i kulturama. Zato i „Nedelju knjige“ organizujemo svake godine uoči regionalne književne konferencije, upravo kao njenu najavu. Reakcije naših sugrađana, posebno onih koji na poklon dobiju knjigu, su veoma pozitivne i svi se obraduju novom štivu. „Vratimo knjige u ruke, poruka je naše akcije.

Foto: CMC

Promoteri akcije, volonteri, će u naredna tri dana, do 1. oktobra, između 12 i 15 časova putnicima koje zateknu sa knjigom na nekom od stajališta i na mestima gde se ukrštaju mnogobrojne gradske i prigradske linije, ispred „Bazara“, u Šafarikovoj ulici, kod Futoške pijace ili u autobusima na linijama 8, 7, 3, 5 i 2, pokloniti neku od novih knjiga. Reč je o knjigama izdavača  „Laguna“, „Arhipelag“ i „Prometej“, koji su partneri u čitavoj promociji.

                                    
REGIONALNA KNjIŽEVNA KONFERENCIJA 30. SEPTEMBRA    
Sedma regionalna književna konferencija počeće u četvrtak, 30. septembra u 20 časova u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, panelom „Šta je nama Andrić danas: 60 godina od Nobelove nagrade za književnost“. To će biti i jedini panel uživo jer, 1.oktobra, paneli će biti održani onlajn zbog epidemiološke situacije, a  učestvovaće najpoznatiji pisci, izdavači i književni kritičari u regionu. Na ovogodišnjoj konferenciji biće promovisan i roman „Gravitacija“, Senke Marić, koji je objavila „Partizanska knjiga“ iz Kikinde a reč je o drugom romanu književnice koja je dobitnica nekoliko književnih nagrada.

BONUS VIDEO: OVDE SU HODALI SKORO SVI RIMSKI IMPERATORI: Viminacijum, ako niste, obavezno posetite

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!