JAČANJE BRATSKE SARADNJE: I u Kraljevu manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" (FOTO)

G.Ćirović

24. 09. 2021. u 17:35

U SKLOPU tradicionalne manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ na centralnom gradskom trgu u Kraljevu u petak je postavljen promotivni štand na kojem su stanovnici grada na Ibru iz prve ruke mogli da se upoznaju sa svim turističkim potencijalima i znamenitostima Republike Srpske.

ЈАЧАЊЕ БРАТСКЕ САРАДЊЕ: И у Краљеву манифестација Дани Српске у Србији (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

Ovim povodom u Kraljevu boravila je i delegacija bratskog Novog Goražda predvođena načelnicom opštine Milom Petković koja se najpre susrela sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem, a potom zajedno sa njim i obišla štand u centru grada.

Foto: G.Šljivić

 

- Želimo da unapredimo našu saradnju sa bratskim Kraljevom posebno na privrednom i turističkom polju. Mi smo mala opština koja je nastala 1993. a pravnu verifikaciju dobila 1995. godine i svaki vid saradnje nam je veoma značajan  - rekla je gospođa Petković, dadajući da je ovom prilikom domaćinu predstavljena čuvena Goraždanska štamparija, prva na prostoru BiH i druga na Zapadnom Balkanu, koja je radila od 1519. do 1523. godine čuvajući hrišćansku veru i srpski identitet.

Foto: G.Šljivić

Boraveći u gradu na Ibru gosti iz Republike Srpske posetili su Narodni muzej i obližnji srednjovekovni manastir Žiču. A, na sceni kraljevačkog pozorišta zakazana je predstava „Sedmi dan“ u izvođenju pozorišta „Putujući glumac“ i Kulturnog centra Istočno Sarajevo.

BONUS VIDEO:

TAJNA MISTERIOZNOG ZIDA: Arheološka istraživanja na Rudniku otvaraju mnoga pitanja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024