"CRTEŽOM TI PRIČAM": U četvrtak otvaranje izložbe radova dece sa autizmom u Nišu

J.Ć.

22. 09. 2021. u 10:32

UDRUŽENjE „Akord media“, Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, organizuje izložbu radova dece sa autizmom „Crtežom ti pričam 2“.

ЦРТЕЖОМ ТИ ПРИЧАМ: У четвртак отварање изложбе радова деце са аутизмом у Нишу

FOTO: J.Ćosin

Otvaranje izložbe zakazano je za četvrtak 23. septembar u 19 časova u Oficirskom domu u Nišu.

- Izložba će biti otvorena do 27. septembra. Naravno, ulaz na izložbu je slobodan, a posetioci mogu da vide prava umetnička dela mladih obolelih od autizma – poručuju organizatori.

Kažu da autizam veruje u život! Kažu da veruje u slobodu, ljubav, toleranciju i razumevanje.

Isto tako kažu da autizam slika jedan drugačiji svet. Bez reči nam govori o stanju duha i uma, o snovima i veri.

- Neka te večeri Niš bude obojen plavom bojom. Dođite da zajedno otvorimo jedan neistražen i tajnovit svet – poručuju organizatori i podsećaju na citat Henrija Mura, koji kaže: „Biti umetnik znači verovati u život“.

Izložbu organizuje Udruženje „Akord media“, Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom Niš, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša i Lions klubom.

Cela izložba nastala je zahvaljujući ideji Katarine Jovanović, koordinatora likovnih radionica i Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

Na izložbi će biti prikazano preko 20 najboljih od blizu 1000 radova, koje je koordinatorka odabrala u saradnji sa velikim brojem volontera i 40 učesnika radionica.

BONUS VIDEO:

PRIPREMA ZA ZIMSKE DANE: Ajvar je poznat kao "balkanski kavijar", a evo kako se pravi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!