MALIŠANI USPEŠNO EVAKUISANI: U Vitkovcu kod Kraljeva održana vežba u slučaju zemljotresa

G. Ćirović

17. 09. 2021. u 12:57

SA ciljem jačanja kapaciteta lokalne zajednice na rizike od katastrofa, u OŠ „Branko Radičević“ u selu Vitkovac nadomak Kraljeva održana je vežba procedura u slučaju zemljotresa, kao i provera pridržavanja propisanih epidemioloških mera.

МАЛИШАНИ УСПЕШНО ЕВАКУИСАНИ: У Витковцу код Краљева одржана вежба у случају земљотреса

Foto: Goran Šljivić

Ovom prilikom u vežbi evakuacije đaka iz školskih prostorija učestvovali su i svi zaposleni, pripadnici ovdašnje Civilne zaštite, kao i članovi DVD Vitkovac, Milakovac i Pečenog.

- S obzirom na to da je delatnost naše ustanove obrazovanje i vaspitanje, značajno je i da na ovaj način možemo da pružimo funkcionalno znanje našim učenicima, odnosno da znaju kako da se ponašaju u vanrednim situacijama – kaže Zorana Andrić, direktorka škole.

Vežba provere puteva evakuacije i bezbednosti organizovana je u sklopu projekta „Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategija pripravnosti u Bosni i Hercegovini i Srbiji” koji kraljevačka lokalna samouprava realizuje sa Dobrotvornom fondacijom Srpske pravoslavne crkve „Čovekoljublje“, u partnerstvu sa „Karitasom Srbije“, a uz finansijsku podršku Kancelarije za pomoć pri katastrofama Agencije za međunarodni razvoj Vlade SAD.

- Cilj vežbe bio je da pokaže više elemenata civilne zaštite, pre svega bezbednu evakuaciju đaka - istakao je Zdravko Maksimović, rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite kraljevačke Gradske uprave. - Nije toliko bitna brzina evakuacije, koliko bezbednost i poznavanje procedura. Važno je da u slučaju zemljotresa ili epidemije to znaju i učenici i zaposleni u školi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati