ZVONKO BOGDAN ZA KRAJ: Večeras u Kikindi završeni 36. „Dani ludaje“ (FOTO)

R. ŠEGRT

12. 09. 2021. u 23:44

KIKINĐANI su aplauzom dočekali Zvonka Bogdana na večerašnjem koncertu u tom gradu.

ЗВОНКО БОГДАН ЗА КРАЈ: Вечерас у Кикинди завршени 36. „Дани лудаје“ (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Čim je zakoračio na stepenice prema bini, začulo se tapšanje. Podižući ruke, on se kao, začudio, a onda zadovoljno nasmejao, jer je ljubav između njega i publike obostrana. Pokazalo se to i na ovom nastupu, jednim u nizu u ovom gradu.

- Moram da se zahvalim ovolikom broju publike, sunce ti žarko – rekao je pevač i pozdravio na svoj, već uobičajeni način. - Dobro veče dragi domaćini, dobro veče dragi gosti, dobro veče Kikindo, Banatu, Vojvodino i dobro veče svim žiteljima države Srbije.

A onda se Zvonko malo i našalio.

- Znam ja da ste vi i sinoć bili, ali nema veza. Znam ja nas, ništa se ne brinite – rekao je Bogdan, a iz publike se čuo smeh, jer je prethodne večeri koncert na istom mestu imala Svetlana Ceca Ražnatović.

Čim je pojedinačno predstavio svakog od osam tamburaša koji ga godinama prate, Zvonko Bogdan je, kako to uvek činji na koncertima, obećao da će „pesmama, pismama i pjesmama“ publiku prošetati kroz predivnu oblast koja se zove Panonija i vratiti je u vremena koja se više ponoviti neće.

- Panonija je od Zagorja do Karpata, od Visokih tatri dole do onog našeg uzburkanog Balkana- objasnio je.

I ovom prilikom Zvonko Bogdan je pokazao veliko poštovanje prema pesnicima. Koncert je počeo pesmom „najčuvenijeg vojvođanskog pesnika „doktora Jovana Jovanovića Zmaja“.

- Jedan veliki literarni kritičar rekao je da je engleska književnost deficitarna za jednog Zmaja. Jedna njegova pesma, pored ostalih, ostaje za sva vremena – rekao je Zvonko Bogrdan i zapevao „Tiho noći“.

Njegovim nastupom završeni su 36. “Dani ludaje” koju su organizovali Turistička organizacija i Grad Kikinda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna