NOVA ODLUKA PRIŠTINE: Zaposleni moraju biti vakcinisani, počeli protesti

D. Z.

12. 09. 2021. u 17:48

ZAPOSLENI u javnim ustanovama i preduzećima tzv. Kosova moraju od sutra da poseduju potvrdu o prvoj dozi antikovid vakcine, negativan test ili dokaz o preležanom korona virusu.

НОВА ОДЛУКА ПРИШТИНЕ: Запослени морају бити вакцинисани, почели протести

Vlada u Prištini / Foto Tanjug

Naime, kako prenose prištinski elektronski mediji na albanskom jeziku osim potvrde o vakcinaciji, osobe mogu ući na radno mesto sa negativnim pi-si-ar testom na korona virus, ne starijim od 72 sata.

Takođe, kao jedan od dokaza moguć je i pozitivan pi-si-ar test kojim se dokazuje da je osoba prebolela korona virus, ili pozitivan rezultat serološkog testa na antitela- izdat uglavnom pre 30 dana.

Osim toga zaposleni mogu da prilože i negativan rezultat brzih antigenskih testova, ne stariji od 48 sati.

I dok se na tzv. Kosovu razmatra uvođenje obavezne vakcinacije protiv korona virusa, ova mogućnost bila je povod današnjeg protesta ispred kosovske Vlade u Prištini.Učesnici protesta upozorili su da će u slučaju da dođe do takve odluke, tražiti mišljenje Ustavnog suda tzv. Kosova.

Inače, zbog pogoršane epidemiološke situacije Vlada tzv. Kosova je sredinom proteklog meseca odobrila nove mere za borbu protiv korona virusa, a koje osim policijskog časa od 22,00 sata uveče do pet sati ujutru podrazumevaju nošenje maski ali i dokazi o vakcinaciji protiv korona virusa za ulazak u noćne klubove, diskoteke, i druge javne ustanove i institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!