U „CRVENOJ“ ZONI DESET PACIJENATA: Virus korona u rudničko-takovskom kraju

M. BOŠNjAK

10. 09. 2021. u 14:57

U „CRVENOJ“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu srećom nema preminulih od kovida 19. U toj zoni se, prema današnjem bolničkom preseku, leči desetoro pacijenata.

У „ЦРВЕНОЈ“ ЗОНИ ДЕСЕТ ПАЦИЈЕНАТА: Вирус корона у рудничко-таковском крају

Foto: M.B.

- Kod njih devetoro potvrđen je korona virus, jedan ima negativan rezultat testiranja. Jedan pacijent je na aparatu sa visokim protokom kiseonika, takozvanim „high-flow“. Tokom protekla 24 sata u kovid zoni je hospitalizovana jedna osoba, tri su otpuštene na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Do ovog izveštavanja nema novog podatka o broju novozaraženih korona virusom, koji će, s obzirom na porast broja osoba zainteresovanih za prve, ili kasnije preglede, pred Domom zdravlja u Gornjem Milanovcu verovatno uslediti.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida 19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je 135 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je zaraženo 3.814 lica, a od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do danas, u četvrtom talasu epidemije obolelo je njih 329.

BONUS VIDEO:

DOKTORKA KOJA JE DVA PUTA IMALA KORONU: Orden predsednika za najteži posao u državi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!