DOBILI DOM O KOM SU SANJALI: Majka i ćerka iz Gospođinaca koje su živele bez struje i vode sada imaju kuću u Zmajevu

Z. Rajić

10. 09. 2021. u 16:02

LjUDSKA dobrota je preselila i u novom okruženju dočekala majku Vukosavu Disić (48) i njenu ćerku Kristinu Knežević (10), koje su kao podstanarke živele u Gospođincima, u opštini Žabalj, u "sobi dva sa dva", bez struje i vode.

ДОБИЛИ ДОМ О КОМ СУ САЊАЛИ: Мајка и ћерка из Госпођинаца које су живеле без струје и воде сада имају кућу у Змајеву

POKLON Pomoć iz Udruženja Crnogoraca, Foto L. K.

 Odnedavno stanuju u kući u Zmajevu kod Vrbasa, kakvu su mogle samo da sanjaju.

- Kristina, koja je maštala o jednoj sijalici, uz koju bi mogla da uči, sad ima sobu sa puno svetla i po njenoj želji okrečenu u roze i sa barbikama - ističe Mile Jovanović, predsednik Humanitarne organizacije "Put, istina, život" iz Žablja, koje je pokrenulo akciju da se pomogne devojčici i njenoj majci.

ROZE Kristina ima svoju sobu, Foto UG Put

Na njihovu tužnu sudbinu reagovale su sestre Violeta Labat, vajarka, i Jasmina Mitrušić, profesorka muzike, iz Novog Sada, koje su Vukosavi i Kristini poklonile stan nasleđen od pokojnog oca, Borislava Mitrušića, profesora biologije u Zmajevu.

- Renovirali smo potpuno ovaj stan i opremili ga novim nameštajem i belom tehnikom. Finansijski je najviše pomogao Slobodan Jovetić iz Švajcarske, a dobrovoljno su radili mnogi majstori. Prvi su se odazvali braća Slobodan i Svetozar Antunović, gipsari iz Temerina, jer su kao izbeglice iskusili slične muke kao Vukosava i Kristina - navodi Jovanović.

Sestre iz Novog Sada su očev stan u Zmajevu prepisale na Kristinu.

- To je prvi put da imamo nešto svoje. Više nećemo morati da strepimo da će nas gazde isterati iz stana - kaže Vukosava.

Nju i Kristinu su ovih dana s poklonima posetili predstavnici Udruženja Crnogoraca u Zmajevu, predsednik Miodrag Becić i članica Gordana Ivanović.

- Majka je rekla da im je sada najpotrebniji školski pribor za ćerku, koja je pošla u četvrti razred. Saznali smo da je dosad ređala sve same petice, pa nam je bilo još draže da joj pomognemo. Doneli smo i paket suvomesnatih proizvoda, koji je obezbedio naš Zmajevčanin na radu u Nemačkoj Nenad Crnčević, i njega je ganula priča naših novih sugrađanki - rekao je Becić.

POSAO SPREMAČICE

JOVANOVIĆ kaže da će udruženje "Put, istina, život" kupiti Vukosavi i Kristini ogrev za celu zimu i snabdeti ih hranom za naredna dva meseca, ali napominje da bi pravo rešenje bilo da Vukosava dobije posao.

- Zbog bolesne kičme ne mogu više na njivu. Najviše bi mi odgovarao posao spremačice. Trenutno spremam dve kuće u selu nekoliko puta nedeljno za 250 dinara na sat, i to nam je jedini prihod - kaže Vukosava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!