ZLATNI PLODOVI SA ZLATICE: Organizovan Dan polja jesenjih kultura srednjeg Banata

B.Grujić

07. 09. 2021. u 16:00

POLjOPRIVREDNA stručna služba iz Zrenjanina, tradicionalno je na oglednom polju Zlatica, kod istoimenog sela nedaleko od Zrenjanina, organizovala Dan polja jesenjih kultura srednjeg Banata.

ЗЛАТНИ ПЛОДОВИ СА ЗЛАТИЦЕ: Организован Дан поља јесењих култура средњег Баната

Foto: B.Grujić

Brojne poljoprivredne proizvođače, predstavnike zadruga, stručnjaci Poljoprivredne stručne službe, informisali su o trenutnom stanju roda kukuruza, suncokreta i soje, uz prezentaciju novih sorti hibrida.

Zorica Rajačić, iz PSS Zrenjanin, pozdravljajući sve prisutne, naglasila je da je ova godina specifična, zbog previše sušnih dana i smanjenog roda. 

Foto: B.Grujić

- Na Danu polja ove jeseni, promovišemo  kukuruz, kao našu najzastupljeniju žitaricu, soju i suncokret - rekla je Zorica Rajačić.

370 MILIONA ZA NAVODNjAVANjE

Njena koleginica Ljiljana Petrović, istakla je da će ove godine oko 370 miliona dinara, biti uloženo u navodnjavanje plodnih njiva u srednjem Banatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije