KONSTANTAN RAST BROJA ZARAŽENIH: Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu teška

J. S.

03. 09. 2021. u 15:16

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Pčinjskom okrugu je izuzetno teška i nepovoljna, sa posebnim akcentom na grad Vranje, kaže epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković.

КОНСТАНТАН РАСТ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошка ситуација у Пчињском округу тешка

Foto: D. Ristić

Prema njegovim rečima situacija je takva da osim konstantnog porasta broja obolelih, raste i broj obolelih koji imaju potrebu za hospitalizacijom.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na KOVID-19 testirano je 346 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 80 lica zaraženo virusom korona. Od ovog broja 43 su iz Vranja, 13 iz Bujanovca, po 7 iz Preševa, Surdulice i Vladičinog Hana i 3 iz Trgovišta.

Dve osobe izgubile su bitku sa virusom korona u vranjskoj kovid bolnici, pokazuje najnoviji izveštaj vranjskog Zdravstvenog centra, gde se trenutno leče 63 pacijenta pozitivna na virus korona sa upalom pluća, dok su 32 na kiseoniku.

Na bolničko lečenje primljeno je 6 pacijenata, a pet je otpušteno na kućno lečenje. Dve osobe su zbog pogoršanja zdravstvenog stanja transportovane na lečenje u bolnicu u Batajnici.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!