ČETIRI PRIZNANJA ZA LESKOVČANE: Škola stripa "Nikola Mitrović Kokan" iz Velesa ponovo donela nagrade

I.Mitić

31. 08. 2021. u 16:25

POLAZNICI i predavači leskovačke Škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“ ponovo su se iz Velesa vratili sa priznanjima Međunarodnog salona stripa koji se održava u tom gradu.

ЧЕТИРИ ПРИЗНАЊА ЗА ЛЕСКОВЧАНЕ: Школа стрипа Никола Митровић Кокан из Велеса поново донела награде

Škola stripa "Nikola Mitrović Kokan“

Oni su na jedinom strip festivalu u Severnoj Makedoniji ove godine osvojili četiri nagrade u konkurenciji oko 200 učesnika iz velikog broja zemalja sveta.

Predavač Škole stripa u gradu na Veternici Marko Stojanović osvojio je priznanje za najboljeg strip scenaristu kao i nagradu za umetnički izraz, za strip „Seča knezova“ iz serijala „Vekovnici“, sa crtačima Kristijem Pakurarijem iz Rumunije i Igorom Krstićem.

Polaznica leskovačke škole Anastasija Videnović dobila je nagradu za najboljeg strip stranog autora u starosnoj kategoriji učenika osnovnih škola, a ovdašnja Škola stripa nagrađena je i za svoje kolektivno učešće na festivalu u Velesu odakle je minulih godina donela više desetina nagrada.

U toku festivala u ovom severnomakedonskom gradu održavala se i Međunarodna strip konferencija „CAN for Balkans“ gde je Marko Stojanović, posle Tirane i Drača, predstavio srpski strip.

Konferencija se realizuje uz podršku EU, a kroz program „Kreativna Evropa“. Cilj grupe partnera iz Albanije, Belgije, Severne Makedonije, Rumunije i Srbije je da olakšaju saradnju između umetnika i stručnjaka iz sveta istorijskog stripa i da podstaknu kreativno istraživanje kako bi se doprinelo originalnom i nekonvencionalnom tumačenju istorije i promociji istorijskog stripa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)