AKCIJA „PRETVORIMO KVART U PARK ZA ZELENI NOVI SAD“: Inicijative za uređenje podnose stambene zajednice

Z. G.

25. 08. 2021. u 13:06

RADI povećanja zelenih površina na svojoj teritoriji i podsticanja građana da slobodno vreme posvete aktivnom boravku u zelenom okruženju tokom cele godine, Grad Novi Sad pokreće akciju „Pretvorimo kvart u park za zeleni Novi Sad“.

АКЦИЈА „ПРЕТВОРИМО КВАРТ У ПАРК ЗА ЗЕЛЕНИ НОВИ САД“: Иницијативе за уређење подносе стамбене заједнице

Foto: Z. G.

- Inicijativu za uređenje zelenila na javnim površinama na teritoriji grada podnose stambene zajednice preko svojih organa ili profesionalnih upravnika kojima su povereni poslovi upravljanja – navedeno je u saopštenju.

Prijave se podnose od 1. do 30. septembra putem imejla na adresu office.zivotnasredina@uprava.novisad.rs. Prijava za uređenje zelenila na javnim površinama može se preuzeti na internet stranici Gradske uprave za zaštitu životne sredine – www.environovisad.rs
Gradska uprava za zaštitu životne sredine će u saradnji sa stručnim timom imenovanim u Radnoj grupi za održivi razvoj Grada i JKP „Gradsko zelenilo“, nakon pregleda i razmatranja prispelih prijava, pregleda stanja prijavljenih površina na predloženim lokacijama i vrste predloženih radova, u skladu sa raspoloživim sredstvima, odabrati lokacije na kojima će se sprovesti akcija očuvanja, unapređenja i podizanja zelenila.
- Prednost u odabiru lokacija za očuvanje, unapređenje i podizanja zelenila će imati delovi Grada koji imaju manje površina pod zelenilom i površine koje su devastirane – dodaju organizatori akcije.
U okviru Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada za 2021. godinu predviđen je iznos od 10,4 miliona dinara za očuvanje i unapređenje zelenila malih urbanih celina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024