"DANI PAPRIKE" U DRENOVCU: Jubilarna deseta manifestacija održava se tradicionalno pred početak berbe

Z. R.

24. 08. 2021. u 15:14

U SELU Drenovac kod Paraćina, poznatom po proizvodnji "kraljice povrća", svake godine poslednjeg vikenda u avgustu organizuju se "Dani paprike", posle čega počinje veliki sezonski posao berbe.

ДАНИ ПАПРИКЕ У ДРЕНОВЦУ: Јубиларна десета манифестација одржава се традиционално пред почетак бербе

Foto: Z. R.

Ovogodišnja manifestacija održava se 28. i 29. avgusta i deseta je po redu, budući da lane nije organizovana zbog epidemije kovida.

Uz tradicionalno nadmetanje u šahu za đake, programom manifestacije prvog dana je predviđeno takmičenje proizvođača rakije i ocenjivanje uzoraka, a kao novina – izložba traktora i trka traktorića-kosačica.
Centralni dan je u nedelju, kada stižu gosti iz istoimenih srpskih sela i delegacija iz Ruskog Krstura. Celog dana posetioci će moći da pogledaju izložbu paprike, a komisija će ocenjivati kvalitet, pa će se uveče proglastiti pobednici koji imaju najbolji zasad, najuređeniju parcelu, te proizvođači najteže i najduže paprike. Predviđeno je takođe takmičenje u spremanju ajvara, uz bogat muzički program oba dana – u subotu je nastup KUD-a "Spasovdanski vez" i gostiju, dok su u nedelju koncerti folklornih dečjih ansambala i "Smajlija benda".
Pokrovitelj "Dana paprike" je Opština Paraćin, a organizatori su Turistička organizacija, MZ Drenovac i tamošnja poljoprivredna udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!