POZORIŠNI SPEKTAKL U KOSTOLCU: Novosadska „Kosa“ otvara „Viminacijum fest“

D. NOVKOVIĆ

23. 08. 2021. u 13:38

PREDSTAVOM „Kosa“ Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta večeras u Kostolcu počinje Međunarodni pozorišni festival „Viminacijum fest – mitovi stari i novi“, na kojem učestvuju profesionalna pozorišta iz Srbije i okruženja.

ПОЗОРИШНИ СПЕКТАКЛ У КОСТОЛЦУ: Новосадска „Коса“ отвара „Виминацијум фест“

Foto: CZK Požarevac

Do 29. avgusta, po izboru selektora Mihajla Nestorovića, publika će videti još pet predstava: „Antigona“ - Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici i NP Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ Zaječar, „Ko je ubio Dženis Džoplin“ - SNP Novi Sad, „Saligia“ - „Limes ludum teatar“ Beograd, „Lizistrata 21 - Vodimo ljubav, a ne rat“- Istarsko narodno kazalište Pula i „Škofjološki pasijon“ - Prešernovo gledalište Kranj i Mestno gledališče Ptuj.

Foto: D.N.

 

Predstave se igraju u Arheološkom parku „Viminacijum“, od 20 sati. Cena ulaznice je 500 dinara i uz nju je obezbeđen prevoz autobusom od Požarevca do Kostolca.

Na zatvaranju festivala, kada će nastupiti orkestar „Gvardija“ iz Požarevca, stručni žiri proglasiće najboljeg glumca i najbolju predstavu, kojima će dodeliti nagrade „Zlatna fibula“ i „Viminacijum maksimus“. U pratećem programu održaće se izložba „Mitovi stari i novi“ Nebojše Lazića, festivalski forum i koncert džez benda „Baba Kai“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili