PONOSNI NA FILM O STAROJ ČARŠIJI: Gradonačelnik Leskovca primio Miru Banjac

I.Mitić

06. 08. 2021. u 18:35

JEDNA od najvećih glumica jugoslovenske i srpske kinematografije Mira Banjac bila je u petak gost gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

ПОНОСНИ НА ФИЛМ О СТАРОЈ ЧАРШИЈИ: Градоначелник Лесковца примио Миру Бањац

Foto: I.Mitić

Ona će svojom, kako je naglašeno, maestralnom glumom oživeti jedan od likova u filmu o gradu na Veternici između dva svetska rata - „Bilo jednom u Srbiji“.

Mira Banjac tumači lik Deske. Ona glumi baku jednog od glavnih junaka filma, a domaćini su izrazili zadovoljstvo što će proslavljena glumica, pored Mikija Manojlovića, Viktora Savića, Teodore Ristovski, Radovana Vujovića, Dragana Petrovića Peleta, Slobode Mićalović, Nemanje Oliverića i pokojnog Ivana Bekjareva uveličati priču o nekadašnjem Srpskom Mančesteru.

- Leskovac je veliki grad sa gradonačelnikom koji razume značaj kulture. Uvek sam govorila da sve zavisi od čoveka. Nije najvažnije da li ima novca. Kultura jeste skupa, ali je neophodna, a uvek iza podrške bilo kojoj oblasti stoji čovek. U Leskovcu gradonačelnik Cvetanović promišlja kulturu i iako je ovaj grad čuven po dobroj hrani on već godinama unazad dobija apsolutno jednu divnu kulturnu sredinu – kazala je Mira Banjac.

Gradonačelnik Cvetanović je naglasio da mu je čast i zadovoljstvo da ugosti Miru Banjac uz konstataciju da ona pripada plejadi legendarnih jugoslovenskih glumica i da „svojom harizmom, neposrednošću, duhovitošću i energijom nikoga ne ostavlja ravnodušnim“.

PREMIJERA KRAJEM GODINE

U Leskovcu se snimanje filma „Bilo jednom u Srbiji“ privodi kraju. Ono je nastavljeno ovog leta nakon pauze uslovljene epidemijom virusa korona. Očekuje se da film premijerno bude prikazan krajem godine, a priprema se i serija koja će biti emitovana na RTS-u.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!