VUČEVIĆ: U 94 stana za socijalno ugrožene, izbegličke porodice će se useliti na proleće 2022.

Novosti online

04. 08. 2021. u 14:42

RADOVI na izgradnji nova 94 stana za socijalno ugrožene izbegličke porodice teku u skladu sa planom, odnosno predviđenom dinamikom, naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

ВУЧЕВИЋ: У 94 стана за социјално угрожене, избегличке породице ће се уселити на пролеће 2022.

Foto: Instagram

- Na proleće 2022. godine očekujemo useljenje porodica u ove stanove. To će biti prelepo naselje sa parkovskim površinama, dečjim igralištima, uređenim parkinzima, i u blizini novog vrtića čija je izgradnja u toku. Pre izvesnog vremena smo u Veterniku završili 276 stanova za socijalno ugrožene porodice i hvala svima koji su učestvovali u tom projektu. Krajem septembra, ako se sve bude odvijalo prema planovima, očekujemo useljenje u 152 stana u Futogu. To znači da će više od 1000 izbegličkih i socijalno ugroženih porodica koje su ostvarile pravo i na druge vidove pomoći preko ovog Projekta, kao što je pomoć u građevinskom materijalu i drugo, biti stambeno zbrinuto u Novom Sadu. Ovo je velika pobeda svih nas, a posebno ljudi kojima se trajno rešava stambeno pitanje. Oni su se opredelili da žive u Novom Sadu, koji jeste njihov dom i mi smo srećni zbog toga, a ovo je prvi put da sa inopartnerima i partnerima sa republičkog nivoa trajno rešavamo njihovo prebivalište, što pokazuje snagu države - izjavio je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu