RUPE NEĆE GUTATI TOČKOVE: Posle pisanja "Novosti" nastavljeni radovi na rekonstrukciji državnog puta Irig - Ruma

S. KOSTIĆ

27. 07. 2021. u 07:26

POSLE pauze od godinu i po dana, juče su nastavljeni radovi na rehabilitaciji državnog puta od deonice Irig - Vrdnik, preko Rivice, u dužini od šest kilometara.

РУПЕ НЕЋЕ ГУТАТИ ТОЧКОВЕ: После писања Новости настављени радови на реконструкцији државног пута Ириг - Рума

Foto S. K.

Saobraćaj na ovom putnom pravcu je obustavljen, a vozači mogu da koriste alternativni pravac od Iriga do Rume, pa prema Vrdniku pored sela Pavlovci, navode "Putevi Srbije", i to da će ovako biti sve do 20. avgusta kada se očekuje završetak planiranih radova.

Radovi koji su započeli u julu 2019. a prekinuti u januaru 2020, konačno su nastavljeni i to posle vapaja Rivičana da ne mogu da se naplaćaju popravki na svojim automobilima, zbog puta koji je bio u veoma lošem stanju. Putari su za to kratko vreme uradili ivičnjake i kanale za odvod atmosferskih voda, a proširenje deonice ostalo je u rupama, pošto su o ovome krajem aprila pisale "Novosti".

- Dok nismo ugledali mašine, nismo verovali da će nam put ipak biti završen. Kroz naše selo već su skinuli stari asfalt, a za manje od mesec dana dobićemo nov i lep put - kaže za naš list predsednik Saveta Mesne zajednice Rivica Slaviša Smiljanić, dodajući da su ovaj trenutak u selu svi čekali.

Foto S. K.

Selo koje broji oko 600 stanovnika, nalazi se na tranzitnom putu prema banji Vrdnik, pa kroz njega tokom letnjeg perioda prolazi veliki broj putničkih vozila.

- Naravno da nam je put važan i za razvoj turizma našeg sela, kada imate loš put, onda vas svi zaobilaze. Mi smo poznati po proizvodnji vina, bostana, paradajza, mnogi svoje proizvode iznesu ispred svoje kuće i prolaznicima tako prodaju. Hvala svima koji su nam izašli u susret da se ovaj posao završi - kaže Smiljanić, naglašavajući da će narednu turističku manifestaciju "Dani bostana", koja se održava krajem avgusta, goste dočekati sa dobrim putem.

Pored asfaltiranja ove deonice puta, uradiće se i ivičnjaci, kao i okamenjivanje kanala pored puta, što se vidi na samom ulazu u naselje Vrdnik.

NEPOZNAT RAZLOG

NAKON prekidanja radova na putnom pravcu Irig - Vrdnik, u "Putevima Srbije" su nam potvrdili da je došlo do prekida radova, ali ne i razlog zbog čega. Tada nisu mogli ni da nam preciziraju kada će biti nastavljeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!