NASTAVAK RADOVA KRAJEM AVGUSTA: Izabran izvođač za gradnju zgrade Centara izvrsnosti u Kragujevcu

M. L.

26. 07. 2021. u 15:40

POSLE višegodišnjeg zastoja i brojnih problema koji su pratili izgradnju Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu, ove godine će biti nastavljeni radovi na ovom objektu.

НАСТАВАК РАДОВА КРАЈЕМ АВГУСТА: Изабран извођач за градњу зграде Центара изврсности у Крагујевцу

Foto: Gradska uprava

Izabran je novi izvođač i očekuje se da bi radovi mogli da počnu krajem avgusta ili početkom septembra.

Kamen temeljac za ovaj objekat postavljen je 2016.godine, urađeno je oko 30 odsto građevinskih radova.  Gradnja je prekinuta jer je firma koja je izvodila radove bankrotirala.
-Imamo puno razloga da danas budemo zadovoljni,jer posle svih problema koji su pratili ovaj projekat od početka, uspeli smo da izaberemo izvođača i dodelimo ugovor kojim će radovi biti nastavljeni. Uz centar za čuvanje matičnih ćelija i istraživanja koja će se obavljati u Centrima izvrsnosti iz različitih oblasti,učiniće da Kragujevac postane i naučno-istraživački centar i time dobije na još većem značaju - izjavio je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.
S obzirom na to da je doneta odluka o dodeli ugovora konzorcijumu izvođača, rektor Univerziteta u Kragujevcu prof.dr Nenad Filipović, izrazio je nadu da bi nastavak radova mogao da počne krajem avgusta ili početkom septembra.
Prema ranijim najavama, završetak radova na ovom objektu mogao bi da se očekuje tokom naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna