KORONA PRESEK ZA LESKOVAC: Zaraženo i pet medicinskih sestara

I. Mitić

26. 07. 2021. u 15:14

NA OSNOVU antigenskih testova utvrđeno je da je pet medicinskih sestara sa hirurgije leskovačke Opšte bolnice pozitivno na virus korona, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

КОРОНА ПРЕСЕК ЗА ЛЕСКОВАЦ: Заражено и пет медицинских сестара

Foto: I. Mitić

One su odmah udaljene sa posla, dok ne prođe vreme inkubacije i ne budu stigli rezultati PSR testiranja, a više od 50 zaposlenih u ovoj službi je takođe testirano i svi su negativni.

Medicinske sestre nisu imale simptome bolesti već su uzorkovane nakon što su prijavile da su bile u kontaktu sa zaraženom osobom. One su vakcinisane protiv virusa kao i oko 60 odsto svih zaposlenih u ovdašnjoj Opštoj bolnici.

Direktor ove ustanove dr Nebojša Dimitrijević ističe da se testiraju i svi zaposleni po povratku sa godišnjeg odmora. On je apelovao na građane da se vakcinišu, jer je to jedini način da se izborimo sa virusom koji nam ponovo preti.

U Jablaničkom okrugu posle dužeg vremena tokom kojeg nije bilo ni jednog ili tek po jednog zaraženog među stotinama testiranih, u nedelju je PSR testiranjem registrovano sedam novoinficiranih. Četiri novozaražene osobe su iz Leskovca, a tri iz Vlasotinca. Njihovi rezultati stigli su u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) među 210 sa teritorije Jablaničkog okruga koji su imali negativni nalaz.

ZZJZ u Leskovcu je u poslednja 24 časa dobio još 60 rezultata sa područja okruga. Oni su pokazali da su dve osobe iz Leskovca zaražene koronom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije