LAKŠE DO PRAVA ZA PRIVREDU I GRAĐANE: Predstavnici Stalne konferencije gradova i opština u Lapovu

Z. GLIGORIJEVIĆ

21. 07. 2021. u 20:00

BOBAN Miličić, predsednik opštine Lapovo, sastao se danas sa predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština, kako bi definisali procedure za primenu propisa nakon usvojenih promena u Zakonu o registru administrativnih postupaka.

ЛАКШЕ ДО ПРАВА ЗА ПРИВРЕДУ И ГРАЂАНЕ: Представници Сталне конференције градова и општина у Лапову

Foto: SO Lapovo

Registar administrativnih postupaka predstavlja javno dostupnu elektronsku bazu svih administrativnih postupaka i ima za cilj da pojednostavi ostvarivanje prava i izvršenje obaveza privredi i građanima kroz obezbeđivanje javno dostupnih, preciznih i ažurnih informacija o postupcima koje sprovode javna uprava.

- Uspostavljanjem ovakvog registra Vlada je omogućila da se svi postupci učine javno dostupnim na jednom portalu i da se jednostavnom pretragom svaki privrednik i građanin u najkraćem roku može informisati šta mu je sve potrebno da bi ostvario određeno pravo ili ispunio obavezu, odnosno dobio određenu dozvolu - napisao je predsednik Miličić na fejsbuku.

U Registru će biti dostupne informacije o potrebnoj dokumentaciji, finansijskim izdacima, kako i na koji način se pokreće postupak, rokovima za postupanje kao i pravu žalbe i načinu elektronskog podnošenja zahteva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri