MOGUĆ PORAST VODOSTAJA CRNICE: Štab za vanredne situacije u Paraćinu uveo pripravnost komunalnih službi

Z.Rašić

19. 07. 2021. u 17:30

MADA je Crnica i danas u svom betonskom koritu potpuno „mirna“, zbog upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda da su u ponedeljak i utorak mogući kratkotrajni nagli porasti vodostaja pojedinih vodotokova, među njima i Crnice, sa manjim lokalnim izlivanjima, Štab za vanredne situacije opštine Paraćin uveo je pripravnost svih nadležnih komunalnih službi.

МОГУЋ ПОРАСТ ВОДОСТАЈА ЦРНИЦЕ: Штаб за ванредне ситуације у Параћину увео приправност комуналних служби

Foto: Z. R.

U pitanju su preduzeća JKP „Paraćin“, „Vodovod“, Direkcija za izgradnju, te inspekcijske službe, koje na terenu obilaze poznate lokacije koje mogu biti ugrožene na vodotokovima drugog reda, odnosno bujičnim potocima, kako bi, u slučaju potrebe, blagovremeno reagovali.

Bezbednost stanovništva od poplava na teritoriji opštine Paraćin, inače, nakon katastrofalnog majskog izlivanja Crnice 2014. godine u prethodnom periodu podignuta je na mnogo veći stepen jer je donatorskim sredstvima EU uređeno skoro jedanaest kilometara obale reke od Glavice do ušća u Veliku Moravu, uz sagrađene betonske zaštitne zidove kroz grad, u kombinaciji sa mobilnom opremom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)