POSAO ZA PET GERONTODOMAĆICA: U Kladovu počela pomoć u kući starijima i osobama sa invaliditetom

S.M.J.

11. 07. 2021. u 11:06

STARIJIM i osobama sa invaliditetom narednih devet meseci u opštini Kladovo pomagaće pet gerontodomaćica, po ugovoru koji je za pružanje usluga socijalne zaštite sa Udruženjem “Inkluzija danas“ iz Prokuplja potpisala lokalna samouprava.

ПОСАО ЗА ПЕТ ГЕРОНТОДОМАЋИЦА: У Кладову почела помоћ у кући старијима и особама са инвалидитетом

Foto: Opština Kladovo

Gerontodomaćice, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Kladovu koje su završile obuku i dobile sertifikate, održavaće higijenu korisnika i prostora u kom oni žive, nabavljati im lekove i namirnice, plaćati račune i pomagati im.

Za pomoć u kući starijim i osobama sa invaliditetom izdvojeno je 4,23 miliona dinara, od kojih je lokalna samouprava obezbedila dva miliona dinara, a ostatak Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Potpisivanjem ugovora sa Udruženjem „Inkluzija danas“, sa kojima smo uspešno sarađivali i u prethodnom periodu, omogućili smo korišćenje usluge pomoć u kući našim sugrađanima kojima je ova pomoć potrebna. U vreme vanredne situacije izazvane korona virusom gerontodomaćice su pokazale maksimalnu odgovornost u radu, obavljajući poslove i van ugovorenih obaveza i zaslužuju pohvale za besprekorno angažovanje na terenu. To nam garantuje uspešnu realizaciju i ove faze programa Pomoć u kući – rekao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna