SVEČANOST ZA LEKARE: Grad Sremska Mitrovica organizovao prijem zahvalnosti

S. K.

07. 07. 2021. u 07:26

U ZNAK zahvalnosti medicinskim radnicima, koji se duže od godinu dana bore protiv pandemije virusa korona, Grad Sremska Mitrovica organizovao je proslavu da herojima u belim mantilima pokažu da su svesni šta su uradili za građane ne samo ovog grada već i ostalih opština.

СВЕЧАНОСТ ЗА ЛЕКАРЕ: Град Сремска Митровица организовао пријем захвалности

Foto S. K.

- Svi radnici koji su bili u kovid-odeljenju, odnosno crvenoj zoni, kovid- ambulanti, kontrolnom kovid pregledu, odazvali su se ovoj skromnoj svečanosti. Na ovaj način želimo da im odamo priznanje za borbu koju su vodili - rekao je rukovodilac stručno-operativnog tima za imunizaciju Miroslav Jokić.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici dr Dragan Malobabić, kaže da mnoge od njih sada posle dužeg vremena prvi put vidi bez skafandera, a koleginice doterane i našminkane.

Dragan Malobabić, Foto S. K.

- Nije ovo prva kriza kroz koju je bolnica prošla i uvek su zdravstveni radnici časno stajali ispred svojih sugrađana. Ali ovo je prvi put da se na ovakav način obeležava i još jednom želim da se zahvalim lokalnoj samoupravi i ustanovi za izvršenje zatvorskih sankcija koje su nam omogućile da se ovde u bašti hotela okupimo - rekao je dr Malobabić i pozvao Mitrovčane da se vakcinišu, poručivši da je u ovom gradu 53 odsto građana pelcovano, ali je potrebno bar 70 - 80 odsto vakcinisanih da ne bi strepeli od još jednog talasa.

POŽRTVOVAN RAD

KAKO je istakla direktorka Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici dr Nada Zec Petković, radilo se neprestano, danju, noću, hrabro, požrtvovano i bez obzira na postojanje rizika po lično zdravlje pojedinca.

- Ovo nije bila laka godina za bilo koga u zemlji i širom sveta, situacija je bila komplikovana, ali život mora da ide dalje - naglasila je dr Zec Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024