POSTHUMNA PLAKETA MIĆI MIĆIĆU: Potvrđene čvrste veze Kruševca i Bijeljine

V.Mitrić

30. 06. 2021. u 15:33

NA poziv gradonačelnika bratskog Grada Kruševca Jasmine Palurović, gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović prisustvovao je svečanostima koje su u Kruševcu organizovane povodom Vidovdana i 650 -te godišnjice od osnivanja nekadašnje prestonice kneza Lazara.

ПОСТХУМНА ПЛАКЕТА МИЋИ МИЋИЋУ: Потврђене чврсте везе Крушевца и Бијељине

foto: V.Mitrić

Vidovdan se u Kruševcu obležava i kao Dan Grada, pa su ove posete, pored protokolarnih događaja, prilika za susrete i razgovore sa domaćinima, delegacijama gradova iz Srbije i drugih zemalja s kojima Kruševac ostvaruje saradnju, kao i zvaničnicima Republike Srbije.

Gradonačelnici Kruševca i Bijeljine su se složili da je saradnja između dva bratska grada na obostranu korist i da pobratimske veze predstavljaju trajnu vrednost koju treba njegovati i ubuduće, pogotovo imajući u vidu sve izraženiju potrebu za prevazilaženjem graničnih barijera između zemalja regiona.

Ove godine na svečanostima u Kruševcu učestvovali su, između ostalih, patrijarh srpski Porfirije i brojni episkopi Srpske pravoslavne crkve, među kojima je bio i episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, predsednik Republike Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Ana Brnabić sa ministrima, šef BIA Bratislav Gašić i drugi zvaničnici. U okviru vidovdanskih dana otkriven je novi spomenik osnivaču Grada – knezu Lazaru, a na svečanoj prazničnoj akademiji delegaciji Grada Bijeljina uručeno je posthumno priznanje – Plaketa Grada Kruševca ranijem gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću

- Ovo je moja prva poseta gradu Kruševcu u svojstvu gradonačelnika, ali srdačnost s kojom smo dočekani je najbolja potvrda da su veze između naša dva grada čvrste i bratske. Bila nam je izuzetna čast i da budemo deo obilježavanja velikog jubileja koji po značaju uveliko prevazilazi lokalne okvire, a posjeta Kruševcu predsjednika Republike Aleksandra Vučića dodatno je uveličala svečanosti – ocenio je gradonačelnik Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)