SNAŽNO UZ MUZIKU: U Kragujevcu otvoren Arsenal fest, prvi od poečtka pandemije

Tanjug

25. 06. 2021. u 09:12

S PORUKOM "Snažno uz muziku“ u Kragujevcu je sinoć počeo Arsenal fest 11, prvi veliki muzički fetival na otvorenom u Srbiji od početka pandemije korona virusa.

СНАЖНО УЗ МУЗИКУ: У Крагујевцу отворен Арсенал фест, први од поечтка пандемије

Ilustracija

Na prostoru Kneževog arsenala, festival će trajati tri dana a mogu da prisustvuju svi oni koji su se vakcinisali ili su preležali virus. Onima koji nisu imunizovani ili nemaju potvrdu o razvijenim antitelima, festival je omogućio besplatno brzo testiranje na nekoliko lokacija u gradu.

Na glavnoj bini koncert je otvorio bend Partibrejkersi, a zatim su atmosferu dodatno zagrejali svirkom Bajaga i instruktori, kao i folk pankeri Brkovi.

Ovo je prvi susret publike i muzičara posle više od godinu dana na koji su svi željno čekali. Frontmen Bajage i instruktrora Momčilo Bajagić rekao je Tanjugu pred nastup da mu je veoma drago da se konačno krenulo sa svirkama.

 - Ovo je kao neki početak povratka na normalnu normalnost, ne na novu, nego na normalnu. Mnogo mi je drago da je krenulo, ovo nam je prva svirka ove godine, ali imamo prekosutra na Paliću, pa onda 16. jula smo na Tašmajdanu. Tako da će ovo leto, ja mislim, biti bolje nego prošlo - rekao je Bajaga.

Na pitanje novinara kakav je osećaj kada su svirali bez publike, Bajaga je rekao da je to bezveze osećaj i da je mogao bez toga da prođe u životu. U šali je rekao da su posle koncerta bez publike morali da puštaju u montaži, kao u Ligi šampiona, publiku tonski.

Kako je istakao, sada je konačno sve opet kao nekada

 - Ono što sam video po Beogradu i manjim mestima gde se svira, sve je prepuno. Ljudi su baš željni, to smo i očekivali. Evo kažu da je i ovde večeras sve krcato, što mi je mnogo drago - rekao je Bajaga.

Pored Main stage-a bendovi su se smenjivali i na Garden Stage-u gde su nastupili bendovi Bjesovi, KBO!, Obojeni program i Repetitor, a uz njih Darkshines, Keni nije mrtav, Kruševac geto i Funk Shui.

A na Explosive Ð Stage-u: Goraće b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy i Vladimir Aćić.

Druge večeri festivala glavna bina pripada zagrebačkim pank rokerima Hladnom pivu, internacionalnoj Balkan-ska atrakciji Dubioza kolektivu i australijskom muzičaru Dub FX-u.

Dub FX, vlasnik hitova "Flow", "Love Someone" i "So Are You", koji je već bio oduševio publiku Arsenala 2017. godine, sada se posle pauze upravo u Kragujevcu vraća živim nastupima uz poruku: „Ne mogu dočekati otvaranje (koncertnih) prostora!“

Na Garden Stage 25. juna, u nekadašnjoj "Zastavinoj bašti", dolaze Nikola Pejaković Kolja, Nikola Vranjković, kao i Svemirko, Nikom ništa, Kika, Dram, Klinac i Kendi.

Na Explosive Ð Stage-u druge večeri su Bokee, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Lea Dobričić.

Završne večeri festivala, u subotu, 26. juna, premijerno će svirati švedski gitarista Yngwie Malmsteen sa svojim bendom.

On je ranije poručio fanovima: "Jedva čekam da vas sve vidim tamo!"

Treće večeri Arsenala nastupiće "Osvajači", koji slave 30 godina od prvog albuma "Krv i led", "Orthodox Celts" i "Riblja čorba", kojoj će ovo biti prvi nastup posle smrti basiste Miše Aleksića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)