PAKLENE VRUĆINE I RADOVI U UŽICU: Kružni tok "trenira živce" građanima

N. JANKOVIĆ

24. 06. 2021. u 15:18

OTVARANjEM gradilišta i početkom izgradnje kružnog toka na raskrsnici ulica Dimitrija Tucovića i Nikole Pašića, realizuje se jedna od najznačajnijih inveticija u Užicu tokom ove godine.

ПАКЛЕНЕ ВРУЋИНЕ И РАДОВИ У УЖИЦУ: Кружни ток тренира живце грађанима

FOTO: Grad užice

Posao će trajati 90 dana, u ovom periodu odvijanje saobraćaja u celom gradu  otežano je i usporeno, pa su na paklenim vrućinama - na testu nervi radika i vozača.

Reč je o dva projekta, prvi je izgradnja kišne kanalizacije u Ulici Dimitrija Tucovića na potezu od Narodnog muzeja do vrha Dovarja uz komletnu rekonstrukciju tog dela ulice. Ukupna vrednost posla je 38 miliona dinara, od čega su 19 miliona dinara sredstva dobijena od Ministarstva privrede, a 19 miliona izdvojeno je iz budžeta grada Užica – rekla je gradonačelnik Jelena Raković Radivojević – Projekat izgradnje kružnog toka vredan je više od 40 miliona dinara. Doprineće rasterećenju saobraćaja u centru grada, a dugoročno i smanjenju aerozagađenja. Sugrađane molimo za strpljenje tokom radova, jer će rezultati biti vidljivi po okončanju posla.

Tokom priprema za radove, nestala je još jedna zelena površina u centru grada, a stara stabla sa Cvetnog trga, uz negodovanje i protivljenje Era, posečena su. Gradske vlasti su obećale da će po okončanju radova posaditi nova stabla, na mestima gde je to moguće.

Među Užičanima se povela diskusija o uređenju kružnog toka, ima predoga da se u središtu raskrsnice postavi spomenik, ali i onih da se na tom mestu – posadi najveće moguće drvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri