UŠTEDA I BOLJI USLOVI ZA ĐAKE: Radovi na energetskoj sanaciji OŠ "Radoje Domanović" u Kragujevcu

M.L.

22. 06. 2021. u 16:45

U OSNOVNOJ školi "Radoje Domanović" u Kragujevcu u toku su radovi na energetskoj sanaciji zgrade ove škole, jedne od najstarijih u gradu. Vrednost radova je 35 miliona dinara,a od tog iznosa dvadeset miliona obezbedilo je Ministarstvo rudarstva i energetike a ostatak gradska uprava.

УШТЕДА И БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЂАКЕ: Радови на енергетској санацији ОШ Радоје Домановић у Крагујевцу

FOTO: grad Kragujevac

Radove na sanaciji škole obišli su gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i Ana Radojević, gradski energetski menadžer. Kako je rečeno, radovi se odvijaju odlično, zamenjena je stolarija, radi se izolacija, zamena rasvete novim led sijalicama.

- Sređivanjem podstanice,ugradnjom termostatskih ventila na radijatorima,kao i ostalim energetskim merama, škola će ubuduće značajno uštedeti na troškovima grejanja i električne energije. Ovim projektima želimo da objekte škola vratimo u normalno stanje,deci,učiteljima i profesorima omogućimo bolje uslove za učenje i rad i zajednički štitimo životnu sredinu - kazao je gradonačelnik Dašić.

Takođe,sa Ministarstvom rudarstva i energetike potpisan je ugovor i za sanaciju još jedne škole. Reč je o OŠ „Mirko Jovanović“ u naselju Aerodrom.

Prethodno je ,u okviru projekta energetske efikasnosti, urađena energetska sanacija još dve kragujevačke škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega