NA ULAZU STIHOVI I CITATI DESANKE, MIKE, BALAŠEVIĆA: Vrnjačka Banja dobila novi most - Spomenar FOTO)

G.Ć.

15. 06. 2021. u 18:13

UZ MOST ljubavi, most matematike, filmski i most „Daljinar“, Vrnjačka Banja je ovih dana dobila i svoj peti tematski most pod nazivom „Spomenar“ koji će predstavljati novi ukras, ali i atrakciju u prestonici domaćeg kontinentalnog turizma.

НА УЛАЗУ СТИХОВИ И ЦИТАТИ ДЕСАНКЕ, МИКЕ, БАЛАШЕВИЋА: Врњачка Бања добила нови мост - Споменар ФОТО)

Foto: TO Vrnjačka Banja

U centralnom banjskom parku, na mostu preko Vrnjačke reke, na novom tematskom mostu pored cvetnih žardinjera postavljene su table sa stihovima i citatima naših poznatih književnika, tektopisaca, pesnika, kantautora...

- Ideja nam je bila da ovaj most bude mesto sećanja na neka stara vremena, kada smo u školama popunjavali spomenare ili leksikone, i u njih upisivali razne stihove i citatate. Ove mlađe generacije gube taj osećaj zbog dominacije društvenih mreža – kaže Goran Karavesović iz Turističke ogranizacije Vrnjačke Banje. - Ovde su stihovi Đorđa Balaševića, Miroslava Antića, Desanke Maksimović, Duška Trifunovića i mnogih drugih koji su obeležili jednu epohu u našim životima, a čiji će stihovi večno trajati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)