PREVARA ZVANA KONCEPTUALNA POLITIKA: Ne poznaju nikog na Telepu a kandidovali se za MZ

Novosti online

11. 06. 2021. u 11:55

NOVOSAĐANI u nedelju odlučuju na izborima ko će ih zastupati u mesnim zajednicama u naredne četiri godine. Stanovnici Telepa ne prihvataju jedan broj kandidata, jer smatraju da je reč o ljudima koje niko ne poznaje i koji ne znaju potrebe građana, jer su se tek nedavno doselili na Telep.

ПРЕВАРА ЗВАНА КОНЦЕПТУАЛНА ПОЛИТИКА: Не познају никог на Телепу а кандидовали се за МЗ

Foto: D. Dozet

– Pojedini kandidati za tri mesne zajednice Bratstvo, Južni Telep i Nikola Tesla, u ovom delu grada žive manje od godinu i po dana. Telepčani sumnjaju u njihove dobre namere. Pitaju se kako ljudi koji su se doselili pre godinu, ili godinu i po dana mogu znati potrebe starosedelaca, i građana koji na Telepu žive decenijama. Evo na primer izvesna Anđelija Vučurević živi na Telepu malo duže od godinu dana, a neki Nikola Vujičić doselio se takoreći juče iz Lazarevca. Šta oni znaju o Telepu? – kaže L. B. (55) iz MZ Bratstvo.

Žitelji telepskih mesnih zajednica, s kojima su razgovarali naši novinari ističu da nijedan od kandidata koji zagovaraju takozvane konceptualne politike, ne poznaje stanje na terenu, niti su se upoznali sa građanima čija prava i potrebe navodno žele da zastupaju.

– Pristalice konceptualnih politika javno su protiv dođoša. A ovamo, oni, koji nemaju pojma šta su naše stvarne potrebe žele da budu naši zastupnici. Konceptualne politike su zapravo farsa i paravan. Nema tu nikakvog konceptualizma. Oni mesne zajednice vide kao način da osnaže političke stranke koje se kriju iza njih, a koje iz straha od potpunog debakla i totalnog poraza, navodno bojkotuju izbore. Nije njihova ideja da pomognu Telepu, već da pomognu sebi i svojim političkim mentorima i finansijerima, Đilasu i Šolaku i njima sličnima, koji žele da se izokola infiltriraju među obične ljude i da nam onda oni odlučuju o sudbini, jer su svsni da bi ako bi nastupili pod svojim imenom doživeli potpuni fijasko – kaže Z. G. (64) iz MZ Nikola Tesla.

nsuzivo.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)