TEZGE VEĆ TRI GODINE NA ULICI: Kikinđani prekoračili sve rokove u izgradnji zelene pijace u centru grada

R. Šegrt

09. 06. 2021. u 09:32

SVE najave o završetku gradnje nove zelene pijace u centru Kikinde pale su u vodu, pa i ona koju je početkom februara dao Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika, da će druga i treća lamera biti završene do kraja aprila. Na početku rok za završetak istekao je jula 2020.

ТЕЗГЕ ВЕЋ ТРИ ГОДИНЕ НА УЛИЦИ: Кикинђани прекорачили све рокове у изградњи зелене пијаце у центру града

Foto R. Šegrt

Po sadašnjem izgledu gradilišta, useljenja neće biti, najverovatnije, ni do kraja ovog meseca. Svi rokovi su prekoračeni, iako je gradnja objekta u centru grada počela u julu pre tri godine.

Do sada je završena samo jedna lamela u kojoj se nalazi nekoliko manjih lokala, a projektom je predviđeno da se u drugoj fazi izgrade druga i treća lamela. U drugoj su dva objekta ukupne površine 2.612 metara kvadratnih, dok treća faza podrazumeva samo jednu lamalu bruto površine od 378 metara kvadratnih.

- Predviđeno je da u drugoj i trećoj lameli budu zelena, mlečna i robna pijaca i tržni centar sa devet lokala - najavljivao je Vukmirica, ali juče nije odgovorio na pitanje "Novosti" zbog čega gradnja kasni.

Mlečni proizvodi i sveže meso sada se prodaju u manjoj sali, a prodavci kažu da im je najavljeno da će se odatle seliti, a buduća hala nalaziće se na mestu koje je sada prazno.

Useljenje u novi prodajni prostor mogu da očekuju tek kada bude završen kompletan objekat.

Gradnju zelene pijace u centru Kikinde finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine čija su ulaganja oko 250 miliona dinara. Iz gradskog budžeta Kikinde ulaže se dodatnih 50 miliona dinara. Nova pijaca gradi se na mestu stare, a otkako su radovi počeli, pre tri godine, pijačne tezge i prodavci izmešteni su na ulicu. Pijaca se nalazi uz pešačku zonu i između te dve celine predviđeni su novi, manji trg, i pijačni parking. Nova pijaca imaće tri lamele sa ukupno 3.300 metara kvadratnih i 130 natkrivenih tezgi.

NADZOR

Gradnja nove pijace u Kikindi počela je u novembru 2019. uz stručni nadzor čak sedam diplomiranih inženjera: arhitekture, građevine, elektrotehnike i mašinstva. Odgovorni projektant je Zoran Jakovljević, master inženjer arhitekture, a projekat je izradio "NID energy sistems" iz Paraćina. Kao izvođači radova navedeno je pet firmi, jedna iz Novog Sada, tri iz Beograda i jedna iz Valjeva.

Foto R. Šegrt

IZJAVA MEDIJIMA NA PITANjE "NOVOSTI"

Iz Gradske uprave nisu odgovorili na pisanu molbu "Novosti" zbog čega kasni gradnja druge i treće lamele na pijaci. Umesto te informacije, danas će na gradilištu izjavu medijima dati Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!