GIMNAZIJALCI IZ KRUŠEVCA NAJBOLJI: Osmislili kako piti vodu iz drveta

B.B.

06. 06. 2021. u 16:57

UČENIČKA kompanija "Nature Supreme" iz Gimnazije u Kruševcu, pobednik je nacionalnog takmičenja đačkih preduzeća. Oni su dizajnirali su "Drop" - spravicu koja se implementira u stablo sa ciljem ekstrakcije vode iz drveta, za one koji ožedne, a nađu se u prirodi.

ГИМНАЗИЈАЛЦИ ИЗ КРУШЕВЦА НАЈБОЉИ: Осмислили како пити воду из дрвета

Pobednički tim

Drugo mesto osvojilo je tim "Edu Games" iz Prve kragujevačke gimnazije, koji se bavi kreiranjem edukativnih video igara baziranih na platformi "Minecreaft", a njihov najpoznatiji junak je Banović Strahinja. Ovi mladi kreativci zalažu se, za unapređenje obrazovnog sistema uvođenjem virtuelnih sadržaja u učionicu, zbog čega razvijaju i edukativne video materijale za nastavnike.

Ekipa "EkoLim" iz gimnazije "Bora Stanković" iz Niša, za solarni panel za dopunsko zagrevanje vazduha u zatvorenim prostorijama, napravljenim od upotrebljenih limenki, osvojila je treće mesto. Talentovani srednjoškolci iz Kruševca predstavljaće Srbiju na Evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, koje će se održati od 29. juna do 15. jula, gde će imati priliku da "odmere" snagu svoje kreativnost, u konkurenciji učeničkih kompanija iz 40 zemalja Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum