NA JESEN VIŠE MESTA ZA MALIŠANE: Završni radovi na izgradnji vrtića u Novom Sadu

S. Bajić

04. 06. 2021. u 17:04

VRTIĆ predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, na uglu Orahove i ulice Rade Smiljanova, čija se izgradnja privodi kraju, na jesen će moći da primi 244 mališana, pa se očekuje da će problemi sa listama čekanja za upis dece sa naselja Klisa, biti rešeni.

НА ЈЕСЕН ВИШЕ МЕСТА ЗА МАЛИШАНЕ: Завршни радови на изградњи вртића у Новом Саду

Foto: Grad Novi Sad

To su juče, prilikom posete završnih radova na budućem velelepnom objektu na tri nivoa od 2.620 metara kvadratnih, za koji je izdvojeno 395 miliona dinara, potvrdili Milan Đurić, zamenik gradonačelnika Novog Sada i Marijana Popov, direktorka predškolske ustanove „Radosno detinjstvo.

Zamenik gradonačelnika Đurić je istakao da je briga o deci i porodici već godinama prioritetna i da je u obrazovni sistem ove godine uloženo više od 6,2 milijarde dinara, što je bezmalo četvrtina ukupnog budžeta Grada.

- U prvom planu je izgradnja vrtića i stvaranje novih kapaciteta za prijem dece, kako bismo liste čekanja sveli na minimum. Ove godine je takođe u planu izgradnja još tri moderna objekta na Veterniku, Adicama i Sajlovu. Prvi u Srbiji počeli smo da finansiramo boravak mališana u privatnim vrtićima gde upisujemo oko 3.400 dece, a boravak u „Radosnom detinjstvu“ je besplatan. Po završetku radova uslediće opremanje i očekujemo da počne sa radom u septembru- kaže Đurić.

Foto: Grad Novi Sad

U interesu žitelja i korisnika vrtića, radi se na infrastrukturnom opremanju Orahove ulice i severnog dela Ulice Rade Smiljanova.

- U te radove i u izgradnju vrtića uloženo je oko pola milijarde dinara. Klisa je veoma naseljen deo grada u koji smo od 2012. godine investirali oko 1,25 milijardi dinara- rekao je Đurić.

MARIJANA Popov, Direktorka „Radosnog detinjstva“, naglasila je ta ustanova dobija 73. vrtić, koji se umnogome razlikuje od postojećih, jer je reč o modernom objektu prilagođenom novom programu i potvrdila da se tako rešava problem liste čekanja dece sa Klise.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju