DOBRE VESTI ZA ZRENJANIN: Grad obezbedio dodatnu opremu za lečenje kovid bolesnika

B. G.

31. 05. 2021. u 17:25

GRAD Zrenjanin je Opštoj bolnici "Đorđe Joanović" obezbedio opremu za terapiju kiseonikom za ležeće bolesnike obolele od Covida19, u vrednosti 400 hiljada dinara, a 11duplih i 4 jednostrukih protokomera, sa bocama.za ovlaživanje, koje je gradonačelnik Simo Salapira, uručio direktoru bolnice.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА ЗРЕЊАНИН: Град обезбедио додатну опрему за лечење ковид болесника

Foto: Grad Zrenjanin

Nova oprema odmah je stavljena u funkciju na Infektivnom odeljenju bolnice, gde je trenutno hospitalizovano 26 pacijenata obolelih od korona virusa, od kojih se dvoje nalaze na respiratoru.

- Ovo je samo jedna u nizu pomoći koju je Zrenjanin obezbedio u skladu sa potrebama bolnice, koja je pod ingerencijom pokrajinske administracije, ali se u njoj leče naši sugrađani - istakao je Salapura, uz napomenu da je u dogovoru sa rukovodstvom bolnice, obezbeđena oprema, koja je u ovom trenutku najpotrebnija.

Zahvaljujući se na značajnoj donaciji, direktor bolnice dr Igor Kitarseku naglasio je da je situacija u zrenjaninskoj bolnici znatno bolja i da broj hospitalizovanih opada, kao i procenat pozitivnih nantestiranjima i da bolnica od prvog junskog dana izlazi iz Kovid režima.

- Krećemo sa punim kapacitetom rada poliklinike.i selektivnom hirurgijom, gde smo i do sada radili, ali u manjem obimu - naglasio je dr Kitaresku.

 

OBE DOZE PRIMILO 30 HILjADA ZRENjANINACA

Na području grada do sada je dato 70.666 doza vakcina, prvom je vakcinisano 40 hiljada, a obe doze je primilo 30.706 Zrenjaninaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati