KRAJ ZA LAJOVIĆA U MAJAMIJU: Amerikanac zaustavio srpskog tenisera posle preokreta i velike borbe

Novosti online

29. 03. 2021. u 07:52

SRPSKI teniser Dušan Lajović poražen je u šesnaestini finala Mastersa u Majamiju od Frensisa Tijafoa sa 2:1, po setovima 1:6, 7:5, 6:3.

КРАЈ ЗА ЛАЈОВИЋА У МАЈАМИЈУ: Американац зауставио српског тенисера после преокрета и велике борбе

Foto: EPA-EFE/KOEN SUYK

Ima za čim da žali 26. igrač sveta. Vrlo lako je moglo sve da ode na njegovu stranu i da ga gledamo u osmini finala, ali to se nažalost nije desilo.

Odličan prvi set odigrao je ovaj 30-godišnjak. Dozvolio je rivalu samo jedan gem i sve je slutilo na laku pobedu Srbina.

Ipak, Amerikanac je odbijao da se preda. Uprkos mnogo boljoj igri 58. tenisera sveta, Lajović je bio bliži dobijanju drugog seta. Imao je Duci u devetom i 11. gemu po dve brejk lopte, no nije ih iskoristio. Kako to obično biva u sportu za propuštene prilike stigne kazna.

To se desilo i sada, pa je 23-godšnjak iz Merilenda u 12. gemu prvi put na meču protivniku oduzeo servis i odveo susret u treći set.

U njemu je viđen jedan brejk, napravio ga je Tijafo, koji nije dozvolio Lajoviću nijednu priliku da mu ugorzi servis. Mirno je priveo meč kraju i slavio posle dva sata i dva minuta velike borbe.

Amerikanac će u osmini finala igrati protiv prvog nosioca Danila Medvedeva.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)