FILIP BIO NADOMAK VELIKE POBEDE: Sjajni Krajinović poražen od Medeveda u neverovatnom meču

Č. V.

13. 02. 2021. u 08:40

ŠTETA za Filipa Krajinovića. Možda je najbolje da tim rečima počne izveštaj sa meča srpskog tenisera i Danila Medvedeva.

ФИЛИП БИО НАДОМАК ВЕЛИКЕ ПОБЕДЕ: Сјајни Крајиновић поражен од Медеведа у невероватном мечу

FOTO: AP

Rus je slavio posle velike borbe koja je trajala tri sata i šest minuta. Igralo se pet setova - 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0.

Dobio je četvrti igrač sveta dva uvodna seta i delovalo je da će sve biti gotovo posle tri seta, ali sjajni Krajinović je rekao "ne".

Velika je šteta što nije bilo publike (Vlada Australija donela odluku da se igra bez publike do kraja Australijan opena zbog porasta broja zaraženih virusom korona).

Nakon gubitka prva dva seta digao se Krajinović iz pepela poput ptice feniks. Zaigrao je sjajno i počeo da zadaje glavobolje Medevedu.

Sve se vrlo brzo promenilo. Od sigurne pobede Rus je došao u situaciji da se spašava poraza.

Treći i četvrti set dobio je 33. teniser planete. Očekivalo se da Filip nastavio u istom ritmu i slomi 25-godišnjeg Moskvovljanina, ali umesto toga desio se totalni pad u igri našeg igrača.

Medvedev je peti set dobio sa nulom. Pokazao je snagu i kvalitet u odlučujućim momentima Danil i još jednom svima stavio do znanja zašto se na nalazi u vrhu svetskog tenisa. Inače, ovo je Rusu bila 17. vezana pobeda.

Ostaje žal što Krajinović nije uspeo da dođe do velike pobede i nastavi učešće na Australijan openu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KRAJ ZA ŽUBER: Ribakina preko Kudermetove do pobede