TENIS U SENCI KORONE: Veliko je pitanje kako će izgledati Rolan Garos

G. ČVOROVIĆ/Stalni dopisnik iz Pariza

21. 09. 2020. u 09:19

U NEOBIČNO vreme i pod krajnje čudnim okolnostima, danas u Parizu počinje kvalifikacioni turnir za ovogodišnji Rolan Garos.

ТЕНИС У СЕНЦИ КОРОНЕ: Велико је питање како ће изгледати Ролан Гарос

FOTO: G. Č.

Zbog pandemije virusa korona, sve je drugačije: i termin, i pravila, i uslovi pod kojima će se odigrati ovaj grend slem.

Za razliku od uobičajenih kvalifikacija u neka normalna, prolećna vremena, ove, jesenje, biće održane bez publike. Jedan od razloga je i taj što se mnogi učesnici glavnog turnira pripremaju na sporednim terenima baš u vreme kvalifikacija, pa organizatori nisu želeli ništa da rizikuju.

Ipak, osnovna razlika između Rolan Garosa i drugih velikih turnira koji su održani posle pauze nastale zbog pandemije, nalazi se u činjenici da se publika, konačno, vraća na tribine, ali u glavnom delu turnira.

Istovremeno, zbog sve jače cirkulacije virusa u Francuskoj, s preko 13.000 zaraženih za 24 sata, dozvoljeni dnevni broj gledalaca se konstantno smanjivao. Počelo se od zamišljenih 20.000, preko projektovanih 11.500, da bi se sve svelo na 5.000, i to isključivo na Centralnom terenu "Filip Šatrije", koji, inače, može da primi tri puta više posmatrača. To organizatorima predstavlja i veliki problem zbog višestrukih promena u refundaciji već kupljenih ulaznica.

KROV Centralni teren Filip Šatrije/FOTO: G. Č.

U ovakvim okolnostima, publika će prvi put imati priliku da vidi pokretni krov na glavnom stadionu, dok su za ovogodišnje izdanje prvi put postavljeni i reflektori na 12 terena.

Što se kvalifikacija tiče, vremenske prilike bi u ponedeljak i utorak trebalo da posluže igrače, s pravom letnjom temperaturom koja će se približavati tridesetom podeoku. Od srede do subote se najavljuje kiša, s osetnim padom temperature, dok meteorolozi predviđaju da će se od nedelje nad Bulonjskom šumom ponovo pomaljati sunce.

U kvalifikacijama za Garos, danas će od naših igrati: Viktor Troicki -Frederiko Fareira Sila (Portugal), Danilo Petrović - Alesandro Đanesi (Italija) i Nikola Milojević - Ito Tacuma (Japan).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio