“Marka” otkriva: Kada se nastavlja i završava teniska sezona, gde se ove godine sigurno neće igrati...

Novosti online

17. 06. 2020. u 09:30

Više nema dileme da li će se Ju Es open igrati ove sezone, pošto su organizatori potvrdili da će se najbolji svetski teniseri na terenima “Flešing Medouza” od 31. avgusta do 13. septembra boriti za trofej na Otvorenom prvenstvu SAD.

“Марка” открива: Када се наставља и завршава тениска сезона, где се ове године сигурно неће играти...

Foto: AP

A španska “Marka” u sredu je otišla korak dalje i objavila saznanja o kompletnom toku teniske sezone koja je prekinuta u martu zbog pandemije virusa korona.

Ugledni španski list piše da će sezona biti nastavljena 10. avgusta turnirom u Vašingtonu, posle čega bi trebalo da se odigra masters u Sinsinatiju, kao uvertire za Ju Es open. Navodno, čelnici ATP su već utanačili ove datume i o njima obavestili tenisere.

“Marka” piše i da vodeći ljudi svetskog tenisa uopšte ne razmatraju mogućnost održavanja azijske turneje koja je na programu u oktobru, pa se očekuje da teniseri posle mastersa u Rimu i Madridu, odnosno Rolan Garosa koji je na programu od 28. septembra, sezonu nastave u dvoranskim uslovima na turnirima u Antverpenu, Stokholmu, Beču i Bazelu.

Ono što je prioritet rukovodtsvu ATP jeste održavanje završnog turnira u Londonu (od 15. do 22. novembra), zbog toga što bi na njemu trebalo da se prikupe finansijska sredstva za fond pomoći slabije rangiranim teniserima, koji su pretrpeli najviše štete usled prekida sezone zbog pandemije virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna